maa
22

De laatste tijd zijn er wat weinig blogberichten geplaatst, dus ik ga even snel een paar updates geven van wat er zoal in die laatste 2 weken is gebeurd.

Zaterdag 7 maart heb ik met 3 mede-gevorderde spelers van Ulteam een theatersport wedstrijd tegen Impromaniacs gespeeld. Een leuke wedstrijd met veelal goede scènes. 'k Heb die avond heel er genoten en ook prinsheerlijk geslapen (moe, dorst en honger tegelijk). Wat er die avond allemaal gebeurt en gespeeld is, kan ik helaas niet meer zeggen, dat is te lang geleden. Maar wat ik nog wel weet is dat het een super avond was. Oh ja, en geheel onbelangrijk, we hebben nog gewonnen ook Wink

Een week later (nl. de 14e) had ik van een mede-theatersporter een verjaardag's feestje. En ze had het briljante idee om een pyjama-party te geven. Dus ik tegen 21:30 uur die kant op met onder m'n arm een matje, slaapzak, kussen en niet te vergeten m'n pyjama (en wat drank voor de gezelligheid, 'k kon nu blijven slapen, dus kon het Wink. Op de vloer van de huiskamer ('t was bij een andere vriend vanwege de ruimte) lagen allemaal matrassen waar we lekker op konden liggen. De jarige-joke hield nogal van Fokke & Sukke dus hebben we haar een badhandoeklakenset (mooi woord voor Scrabble) gegeven. Maar omdat die pas in de loop van de week geleverd zou worden had iemand het lumineuze idee om de strips van internet uit te printen, maar dan zonder de teksten. Wij moesten deze dan ter plekke die avond verzinnen en zo dus nieuw strips maken. Zo tegen het einde van de avond (lees: begin van de ochtend) hebben we nog een film gekeken (The Shining). 'k Kon m'n ogen niet echt open houden en tegen 6.00 uur was het toch tijd om te gaan slapen. Om 10.00 uur werd ik wakker om er achter te komen dat ik best nog wel even kon slapen. Een verlaat ontbijt (tegen 14.00 uur) werd naar binnen gewerkt, de kamer werd gesopt en gezogen en we konden het huis weer in originele staat achterlaten.

En toen was het zaterdag. 'k Had m'n ligfiets de dag ervoor al helemaal schoon gemaakt (ong. 1,5 uur werk), omdat dat al een tijdje moest en ik er zin in had (1 + 1 = 2). 's Ochtends vroeg (zaterdag dus), zo tegen 8:40 uur, was ik dus vertrokken richting roeivereniging De Hunze. Ik geef namelijk sinds 1,5 week instructie aan 2 nieuwe cursisten die de wherry-1 cursus gaan doen (net als ik 1,5 jaar geleden gedaan had). Het was voor hun de eerste keer in de boot en het ging best goed. In het begin was het wat wennen met alle commando's en hoe je dan wel/niet je blad moest houden en zo, maar het ging steeds beter. Na het geven van de instructie moest ik ook nog m'n eigen team sturen, dus al met al heb ik zo'n 2,5 a 3 uur op het water gezeten.

Na het roeien was het tijd om iets voor m'n ligfiets te kopen. 'k Ben nog op zoek naar een fietsbril (met een inzetbril, zodat 'ie op sterkte is), fietstassen voor oa. het Paastreffen waar ik binnenkort naar toe ga en as. weekend heb ik ook nog een weekendje van onze theatersportvereniging. Dit is in Appelscha en dat is prima te fietsen (de tassen krijgen dan hun vuurdoop). Anyway, om terug te komen op de bril, 'k was al eerder die week langs opticiens geweest om te kijken wat zij hadden, en dat waren brillen van Nike en Adidas (ook met inzetbril op sterkte). Maar vandaag ben ik langs de Belga geweest om daar te kijken. Ze hadden een paar modellen wat ik zocht, maar die waren eigenlijk allemaal te groot ('k heb maar een klein bolletje). Bij de vestiging van Belga in Harkstede hebben ze meer keus (is echt een ATB / race vestiging). De bril moet nog maar even wachten, misschien dat contactlenzen en een (normale) fietsbril handiger is, dan heb je gewoon meer keus. Zo, en nu terug naar de fietstassen. Ik ben hiervoor, na eerst veelvuldig te hebben gemaild te hebben met de fabrikant van de tassen, m'n fiets en de Ligfietsgarage Groningen, bij de laatste langs geweest om eea. te passen. Uiteindelijk is m'n keus gevallen op de rood/zwart gekleurde Radical Design Allfa zijtassen (large). Hier kan 70 liter in en dat lijkt me meer dan voldoende. 'k Heb dan ruimte zat voor al m'n spullen die ik tijdens het Appeltjes weekend van Ulteam (in Appelscha uiteraard) en het Paastreffen meeneem. Ik probeer trouwens ook steeds de kleurencombi groen (m'n ligfiets) en rood te maken (m'n helm en de schoenen), vandaar dat de tassen ook mooi rood zijn. Uiteraard heb ik voor het goed op z'n plek houden van de tassen ook een tasafhouder nodig op m'n fiets. Beide producten worden deze week besteld ('k heb voor de zijtassen nog een extra lange spanband nodig vanwege de relatief hoge bagagedrager van de Nazca Fuego) en worden met een beetje geluk deze week afgeleverd, zodat ik ze aankomend weekend kan gebruiken. Van beide items heb ik ook nog een afbeelding via het magische web dat internet heet opgespoord / ontvangen.

Na m'n bezoekje aan de Ligfietsgarage Groningen was het tijd om weer naar huis te gaan. Onderweg kwam ik nog een andere man tegen op een ligfiets (Sinner Spirit). Even een praatje mee gemaakt en toen, zoef naar huis. Thuisgekomen heb ik de standen van de fietscomputer genoteerd (iets meer dan 41 km geligfietst vandaag), lekker gedoucht gegeten en de auto gepakt om vervolgens naar het Prinsentheater te vertrekken. Wat was er aan de hand, ik moest nl. (weer) een theatersportvoorstelling spelen. De vorm die we vanavond deden was 'De Micetro' (spreek uit als Maestro) en die gaat als volgt. Uit een hoge hoed worden door, in dit geval, onze trainers een aantal namen getrokken en een game die gespeeld moet worden. De game wordt gespeeld en nadien mag het publiek door middel van hun applaus aangeven hoeveel punten de spelers krijgen (hard klappen = veel punten, zacht klappen = weinig punten). Gaande weg de avond vallen er spelers af (die met de minste punten) en aan het eind bleven er 2 over. Deze doen een finale-game en de winnaar daarvan mag zich Micetro 2009 noemen. Ook deze avond heb ik lekker gespeeld, 'k heb helaas niet de hoofdprijs in de wacht mogen slepen, maar dat deert niet. Als je maar plezier hebt, is het motto.

Zo en dat was weer een (kleine) update van mijn kant. Nu is het eerst tijd om te gaan slapen, zodat ik morgen lekker uitgerust een dagje kan niksen (mag ook wel na zulke drukke weken). Opmerkingen kunnen, zoals gewoonlijk, hieronder vermeld worden. Tot de volgende keer.

Onderhoud / kosten: 
Ligfiets schoongemaakt