maa
24

Afgelopen zaterdag ben ik, zoals ik al eerder geschreven had, langs de Ligfietsgarage Groningen geweest voor zijtassen. En wat ik toen vergeten te melden was is dat ik ook nog wat olie gekocht had voor het smeren van de ketting. 't Goedje is van Morgan Blue en heet Syn Lube. 'k Heb daar afgelopen zaterdag gelijk m'n ketting maar even me ingesmeerd en dat scheelt een boel. Eerder smeerde ik, uit nood, met WD40 (ik weet het, spoelt er zo weer uit met een regenbuitje).

Anyway, dat is niet het enige wat ik recentelijk gekocht heb. Zoals sommige van jullie misschien weten hou ik wel van het filmen. Beide keren heb ik vanuit de hand gefilmd, maar da's niet zo fijn en handig als je snel wil en veel bochtjes maakt. Ik zag op internet wel eens mensen die de camera aan hun fiets gemonteerd hebben en dacht, hmmm... dat kan ik ook. Toen moest ik ineens denken aan de Joby Gorillapod SLR ZOOM. Dat is een statief waarvan je de poten in alle standen kan buigen, zodat je deze bv. aan een boom, een bankje of iets anders vast kunt maken. Gisteren heb ik deze dus via internet besteld en vanmiddag was hij afgeleverd bij mij op m'n werk. Mooi, dacht ik, dan kan ik gelijk vanuit m'n werk het ding aan m'n ligfiets hangen, m'n camera er op zetten om zo een stukje te gaan filmen ('k zou na m'n werk samen met iemand van Stapmaatjes gaan hardlopen). Maar, helaas ging het feest niet door... meneer heeft z'n camera nl. thuis laten liggen.

Trouwens op de heenweg (naar m'n werk) had ik een beetje wind mee, waardoor ik lekker door kon fietsen. M'n gemiddelde kwam, over een afstand van 11,50 km, uit op 31,24 km/h en ik had een maximum van 42,36 km/h (vlakke weg). De terugweg (dat was NA het hardlopen) viel iets lager uit en kwam, over een afstand van 15,70 km, op 28,85 km/h, het maximum toen was een magere 38,61 km/h. Al met al vandaag toch weer 29,90 km gefietst.

Onderhoud / kosten: 
Morgan Blue Syn Lube