jul
2

Gisteravond heb ik m'n ligfiets schoongemaakt en gesmeerd. Dit omdat hij wel een schoonmaakbeurt mocht hebben en dat de ketting best wel smerig was. Het was een smerig klusje (m'n linkerarm zat onder de smeer), maar het eindresultaat mag er wezen. Een schone ligfiets en een gesmeerde ketting die veel soepeler loopt.

Vanavond vertrek ik met de trein richting Tilburg voor hét ligfietsevenement van het jaar... Cycle Vision. Ik doe daar mee met de wedstrijden (WK ligfietsen) en ben vrijwilliger. Dit laatste houdt in dat ik bij sommige wedstrijden, waar ik niet aan meedoe, de baan moet bewaken (3 keer) en zondagochtend help ik mee op het kinder-probeerparcours. Hier kunnen kinderen (maar ook volwassenen) een ligfiets proberen.

Gisteravond, na het schoonmaken, heb ik de spullen bij elkaar gepakt voor een weekendje kamperen. Er is namelijk een 'camping' gemaakt op het terrein waar je voor een klein bedrag de hele week kunt staan. Vorige week heb ik al een nieuw tentje gekocht dus ik ben nu ready-to-go. Vanochtend de spulletjes in m'n Radical Design zijtassen gestopt (paste makkelijk trouwens) en de tassen op m'n ligfiets gehangen. Op naar m'n werk voor nog een klein dagje werken.

Onderweg wist ik dat het zo ver zou zijn... het bereiken van de 4000 km grens. Even een rekensommetje: 4000 km / 10 maanden = 400 km per maand of 95 km per week (ongeveer). In dit tempo haal ik de 5000 km per jaar wel. Zeker als ik over een paar weken ook nog naar Duitsland heen en weer ga fietsen voor de vakantie (dat is goed voor ongeveer 700 km). Maar om terug te komen op de 4000 km... hieronder foto's van het heugelijke feit.

4000 km (teller)

4000 km (brug bij Dorkwerd 1)4000 km (brug bij Dorkwerd 2)