nov
27

Het is weer eens tijd voor een serie updates, ik zal proberen om het kort te houden.

Zo'n kleine twee weken geleden ben ik naar Nijeveen geweest om een middagje te ligfietsen. Op de heenweg kreeg ik wat problemen met de temperatuur van m'n motor (lees: het beruchte rode lampje ging branden). Dus vorige week ben ik langs de garage geweest en wat bleek... koppakking kapot. Afgelopen maandag heb ik m'n auto dus (na er een weekendje over na gedacht te hebben) naar de garage om 'm te laten repareren. Ik hoop dat 'ie binnenkort klaar is. Dat betekend dus dat ik de rest van de week lekker op m'n ligfiets kan. Enfin, gelijk maar even wat extra lucht bij de banden en de vering in gedaan. Daar waren een paar bar ontsnapt.

Dinsdag kon ik gelijk mooi kijken of het extra beetje lucht effect had, en inderdaad dat had het. In de verte zag ik een snorfietser gaan... hmmm, die kan ik vast wel pakken. Jazeker ik had last van een gevalletje SIS. De snorfietser werd met 40+ km/h ingehaald, hahaaa dat voelt lekker.

Woensdag was het weer lekker druk op de fietspaden, scholieren 2 of 3 naast elkaar. Pling pling...! Ik wil er graag langs... Gelukkig werd ik meestal wel gehoord. Toen ik zo'n 100 meter van m'n werk verwijderd was haalde ik nog even 2 pubermeisjes in en op het moment dat ik ze inhaalde gilde de linker vol enthousiasme: wouwhaaa! (of zoiets). Kijk, da's nog eens een leuke kreet!

Donderdagavond hadden we van ons werk een uitje. Met de afdeling Service & Beheer gingen we eten en karten bij het Euro-Kartracing in Kardinge (Groningen). Een collega zou ook op de fiets gaan, dus besloten we om samen te fietsen. Okay, het ging niet zo snel, maar dat kwam omdat hij een oude stadsfiets met 1 versnelling en een dynamo (met veel lawaai) had. Onderweg kwamen we nog langs een drukke rotonde (zonder gescheiden rijbanen voor fietsers). We moesten driekwart rond en de auto die op de rotonde reed, dacht mij niet te willen zie (of zoiets). Gewoon een kwestie van voorrang afdwingen. Gelukkig ging alles goed en kwamen we aan bij het kartcentrum.

Eerst nog even wat gedronken en daarna een pak en een helm uitzoeken. We waren met 12 a 13 man (1 iemand kwam later) en ik heb het de eerste 2 heats helemaal niet slecht gedaan... ik was steevast 5e. Alleen bij de finale-race mocht ik als 4e starten. Nu maar zorgen dat ik de 4e plek vast kon houden, of zelfs nog beter, op kon schuiven naar een podiumplaats. Het ging er vel aan toe en zo af en toe stuiterde de kart tegen de boarding. In de eerste twee heats ging het er zelfs zo hard aan toe dat ik bovenop de achterkant van een andere kart belandde. Enfin, zoals ik al zei het ging er hard aan toe. D'r werd goed defensief gereden, zo af en toe kwam er een middelvinger omhoog (hmmm, zou degene voor me het vriendelijk drukje niet leuk gevonden hebben). Maar helaas ik viel nog steeds buiten de prijzen en belandde op de 4e plek.

Daarna snel afgereisd naar de theatersport training waar ik nog net de laatste 5 minuten mee kon pikken. In m'n sexy strakke fietspakje stapte ik daar binnen, maar we konden eigenlijk al snel weer verder. Op naar de Almanak-borrel! Elk jaar wordt er van elke groep een almanak gemaakt waarin alle adresgegevens en dergelijke staan. En ook elk jaar wordt er een borrel gegeven om het ding uit te geven. Ik ben alleen niet lang gebleven want buienradar.nl voorspelde regen... dus na m'n cola heb ik afgerekend en ben ik vertrokken richting huis. Onderweg ben ik via de noodbrug gekomen (de normale A-brug ligt er uit). Alleen ben ik daar op m'n plaat gegaan doordat het metalen opritje voor de noodbrug door de regen glad was en ik deze iets te schuin nam. Schade viel mee, alleen een krom stuur, maar die zet je zo weer recht. Daarna kon het gas d'r weer op. Halverwege ging het helaas regenen, je weet wel van die dikke, koude, ijzige druppels. Nou ja, 't valt op zich allemaal wel mee. Maandagochtend miezerde het ook een beetje, maar echt nat werd ik niet. Vanavond was dat wel anders. Je moet maar zo denken, hetregentbijnanooit.nl.

Zo'n twee weken geleden heb ik 'm ontvangen, m'n GPS/GSM tracker. En een kleine week later was de GPS tracker pagina ook klaar. Ik heb nu een dikke week de boel kunnen testen en het ziet er goed uit. Ook heb ik nog wat functionaliteit toegevoegd zoals een mail-notificatie wanneer een nieuwe track begint (dit ga ik later nog door laten sturen naar Twitter) en een huidige datum/tijd, snelheid en auto-scroll optie.

Nou, dat was het weer voor vandaag... genoeg updates, zo ben je weer helemaal bij. Oh ja, nog een laatste ding. As. zaterdagmiddag ga ik nog even langs om naar de derailleur van m'n Nazca Fuego te kijken (hij schakelt niet zo lekker meer). En ik ga de laatste opties doorspreken van m'n bestelde Sinner Mango+.

Blogberichten: 
GPS tracker
Blogberichten: 
Waar ben ik?
Blogberichten: 
Mango besteld
Onderhoud / kosten: 
Banden en luchtvering bijgevuld

2 reacties

dan_e's picture
dan_e (niet geverifieerd)
Haha kerel daarom staan er

Haha kerel daarom staan er dus bordjes 'fietsers afstappen' bij die noodbrug Wink

XL-Network's picture
XL-Network
I know...

Ik weet het... ik weet het, maar de andere keren ging het wel goed. Maakt niet uit, volgende keer gewoon goed opletten!