jan
8

Het is maar weer eens tijd voor een kleine update betreffende mijn nieuwe Sinner Mango+. Vanmiddag ben ik om 15:00 uur vertrokken om eerst een bezoekje te brengen aan het bestickeringsbedrijf wat m'n nieuwe fiets gaat beplakken. De afspraak daar was om 16:00 uur en aangezien het op steenworp afstand van de Ligfietsgarage Groningen ligt, ben ik daar eerst even langs gegaan om bij te kletsen en nog wat dingetjes te bespreken en om te vragen of ik voor volgende week zondag de leen-Mango mee kan krijgen. Op die dag wordt namelijk de Noordelijke velomobieltocht gereden en aangezien m'n eigen fiets dan nog niet af is (duurt nog een paar weekjes), mocht ik er eentje lenen.

Na het bezoek aan de LFGG ben ik naar Sign-Up gegaan, het bestickeringsbedrijf wat m'n Mango z'n uiteindelijke uiterlijk gaat geven. Wat het ontwerp precies gaat worden laat ik nog even in het midden. Maar dat het een goed uit gaat zien, dat mag duidelijk zijn. Er waren een paar opties om de fiets te beplakken. Zo kan er gebruik gemaakt worden van 'losse vellen' om eea. te beplakken of je kan een full-color print maken en die er op plakken (ik kies waarschijnlijk voor het laatste). Ook wil ik er graag reflecterende folie op hebben en het liefste in het design wat er op komt, maar dit wordt volgens de eigenaar lastig, omdat dat materiaal zich moeilijk laat vormen over bochten en zo. Dus heb ik maar afgezien van een reflectief design. In plaats daarvan wil ik langs de randen reflecterende cirkeltjes plaatsen, net als dat bij een ambulance- en brandweerauto dat ook is. Het meest lastige aan het ontwerp is dat er ook over de neus stickers komen. En aangezien dat een bol oppervlak is, wordt dat moeilijke (maar niet onmogelijk verzekerde de eigenaar me). Al met al heb ik een boel informatie ingewonnen en moet ik op zoek naar een goede graficus die mij kan helpen met maken van het uiteindelijke bestand.

2 reacties

Anoniem's picture
Anoniem (niet geverifieerd)
reflecterende folie

Hey Wil,
Ben zeer nieuwsgierig naar het ontwerp van je mango, voor het technische gedeelte zou je misschien eens contact kunnen maken met de grafische man die Paulus zijn fiets heeft beplakt?
Misschien slim om even in het achterhoofd op te slaan:
Laat je goed voorlichten over de ( reflecterende) folie, er zijn verschillende soorten:o.a. binnen- buitenkwaliteit, non permanent en permanent.
De permanent is in veel gevallen écht permanent, dus mocht je het er ooit weer eens van je fiets willen halen heb je kans dat je het er per vierkante millimeter er af moet peuteren.
Het zelfde geld vaak voor reflecterende folie, het breekt in millimeters wanneer het verwijderen wil, ík zou het niet rechtstreeks op mijn mango plakken, maar altijd een non-permanentje er onder.
De “celtic quest” http://www.flickr.com/photos/velomobiling/308325392/ is ook in retro, dus er is wel wat moois van te maken.

Groet Alex.

XL-Network's picture
XL-Network
Goed idee

Hoi Alex. Een goed idee om na te vragen om wat voor soort folie het gaat permanent of non-permanent. Ik weet van Wilfred van Norel iig. dat je uit moet kijken met de siliconenkit die boven en onderkant van de fiets samenvoegt. De folie houdt daar nl. niet zo van. Als alles klaar is komt er vast een verslagje met evt. foto's... maar dat duurt nog even.