apr
25

Okay, bovenstaande titel moet een beetje gelezen worden met een knipoog Wink. Ik ben vanavond namelijk wezen speeddaten via ChristianMatch, een datingsite voor Christenen. Normaliter houden ze alleen dit soort evenementen in de randstad, maar op verzoek van vele noorderlingen (zoals ik) hebben ze het eens wat dichterbij georganiseerd. Ik ben wel eens een paar keer eerder op een speeddate van een andere organisatie geweest (januari en augustus 2008 in Groningen en een paar jaar daarvoor in Zwolle), maar dat was (afgezien van de eerste keer) minder goed bevallen.

Tussen 19 en 20 uur werd je verwacht in de Lutherse kerk van Zwolle, daar hadden ze namelijk een zaaltje afgehuurd. Aan de buitenkant hadden ze, omdat het zulks lekker weer was, ook wat tafels en stoelen neergezet zodat, als je tussen de rondes door een pauze had, even lekker naar buiten kan. De aanmeldingen voor de dames zaten al vrij vlot vol, maar de heren lieten op zich wachten. Daardoor waren er iets minder heren dan dames en dat had als gevolg dat de dames wat meer pauze-rondes hadden dan de heren. Ik had het zelfs zo druk dat ik helemaal geen pauze tussendoor had. Nou ja, behalve dan na ronde 15 van de in totaal 20, dat was een pauze voor iedereen. Gelukkig had iemand anders een pauze en was diegene zo vriendelijk om mij een glaasje cola te brengen.

Anyway, na 20 gesprekken van elk 5 a 6 minuten te hebben gevoerd was het lichtje toch een beetje uitgegaan. Heel veel indrukken en over van alles en nogwat gehad (bij mij meestal over m'n hobby's: roeien, theatersport en ligfietsen). Gelukkig waren ze na ronde 15 alvast bezig gegaan met het uitrekenen van de matches, waardoor aan het einde van de avond het niet lang meer duurde dat de uitslag gegeven werd. Bij andere avonden moest je tot de volgende dag (of nog langer) wachten. 1 voor 1 werden de namen opgeroepen en kreeg je een papier met daarop alle namen van de dames (of heren) waar je een gesprek mee hebt gehad. In het groen was dan gemarkeerd of je een match was. En blijkbaar viel ik in de smaak Cool, want met 6 matches had ik de hoogste score van de avond. Toch weer een opsteker na de laatste keer, ik had toen maar 1 en daarvoor zelfs geen enkele match.

Maar hoe gaat het matchen nu in z'n werk. Na het gesprek vul je de naam van de persoon in en zet daarna een kruisje in het vakje 'ja', 'nee' of 'hmm'. Heb je allebei 'ja' ingevuld dan is er een match. Heeft 1 iemand 'ja' en de andere 'hmm' dan is er ook sprake van een match. Bij een dubbele 'hmm' of een enkele 'nee' is er geen sprake van een match. Zelf denk ik dat ik de verdeling tussen de 3 keuzes wel redelijk gedaan heb. Het merendeel was 'nee' en de verdeling 'ja' en 'hmm' was ook wel in orde denk ik. Al met al een geslaagde avond.

En toen weer naar huis in m'n nieuwe auto. Het mag dan wel een kleine auto zijn, maar ook op de snelweg voelt hij zich prima thuis. Alleen zijn er nog wel een paar eigenaardigheden. Zo zit er een indicator op die verteld wanneer je omhoog of naar beneden kunt schakelen. Meestal doet 'ie dit tussen de 2000 en 3000 toeren. Alleen als ik 120 - 140 km/h in z'n 5e versnelling rij, dan geeft hij aan dat ik terug moet schakelen naar z'n 4. Op zich gaat de motor dat prima trekken, maar ik vind het wel raar. Toch maar even afwachten of het over gaat en anders even langs de garage. Een ander punt wat me verbaasde was de zuinigheid. Ik had ongeveer zo'n 320 km gereden toen het laatste blokje van de brandstofmeter begon te knipperen, de tank zou volgens het ding bijna leeg zijn. Aangezien ik niet precies weet hoeveel er op een tank gereden kon worden nam ik maar het zekere voor het onzekere. Bij het tanken bleek echter dat de tank voor maar 3/4e leeg was. Hmm, ook maar even kijken hoe dat precies gaat. Het verbruik is (voor zover ik nu heb kunnen zien) zo'n 1:15 en dat is te laag. Volgens specificaties moet hij met gemak 1:20 kunnen doen. Kan zijn dat dit misschien ook ligt aan het feit dat hij nog ingereden moet worden of zo. We houden het in de gaten.

2 reacties

Gerrit Schoone's picture
Gerrit Schoone (niet geverifieerd)
speeddaten

en dan heb je met iemand of meerdere personen een match , en dan ? worden er afspraakjes gemaakt ? het is wel leuk dat je 6 matches hebt maar gebeurt er daarna nog wat, bijv. avondje uit ofzo of een tweede gesprek ?
of telefoonnummers uitwisselen ?misschien brutaal dat ik het vraag maar ben niet bekend met dit fenomeen.

XL-Network's picture
XL-Network
Hoe nu verder...

Kwantiteit zegt idd. niet alles, maar ik wil gewoon eens kijken of we elkaar nog eens kunnen zien/spreken, de 6 minuten zijn namelijk zo voorbij. Via de site van ChristianMatch kun je met degene die je gisteravond gezien hebt mailen en chatten (we krijgen allemaal 2 weken verlening van ons abonnement). 'k Heb al een paar berichtjes gestuurd, nu maar even wachten wat het word.

Enneh, 's helemaal niet brutaal om te vragen hoor. Als je iets niet weet dan is vragen het meest makkelijke om er achter te komen. Ik vind het in ieder geval geen probleem.