sep
2

Dit keer even geen lijstje van gebeurtenissen, maar hier en daar wat losse opmerkingen en gebeurtenissen die ik de afgelopen dagen verzameld heb.

Zo ben ik twee keer bijna door een onoplettende automobilist "aangereden". Op dag twee was ik namelijk net de Afsluitdijk overgestoken en was er in de haven iets te doen. Automobilisten moesten daardoor stoppen en werden de andere kant op gedirigeerd. Bij het achteruitrijden lette eentje niet goed op, maar een toeter en een schreeuw doen veel. Vandaag had ik er al weer eentje. Tot mijn verbazing reed een auto recht voor m'n neus het fietspad op waar zelfs nog een verbodsbord voor auto's stond (misschien bestemmingsverkeer?). Anyway, even verderop op het fietspad stond de auto stil omdat een politieauto ook half op het fietspad stond, ze stonden met wat fietsers te praten. Aangezien de deur van de politieauto open stond kon de man er niet langs. Nadat meneer agent de deur gesloten had kon de auto weer verder, ware het niet dat ik net aan het inhalen was. Even een toeter van m'n claxon en nogmaals een schreeuw doet wonderen. Ook omdat ik pal naast zijn openstaande raam stond. Grappig detail is dat mocht het tot een eventuele aanrijding zijn gekomen, de politie (en dus ook getuigen) direct ter plaatse waren. Lul je er dan maar eens onderuit... "ja, meneer de agent... ze zijn ook zo laag".

Een vraag die ik van een collega kreeg was: "krijgen we nog een foto van je uitrusting?". Nou, bij deze... Hieronder zie van links naar rechts:

 • Slaapzak en slaapmatje
 • Fleecejas
 • Mijn tent en bijbehoren
 • In de plastictassen, kleren en dergelijke
 • Mijn Dell Mini 10v netbook met OS X 10.6.4 er op
 • Toilettas met alle benodigheden om schoon te blijven
 • Kookspulletjes met daarin diverse laders, een hoofdlampje en een kopje
 • Teva wandelschoenen
 • Velomobieltas met daarin gereedschap, telefoon, portomonee, fototoestel, eten etc.
 • Brood en beleg (voor 's ochtends en 's middags), drinken, avondeten (vandaag was het pasta) en een toetje
 • Camelbak drinkzak (3 liter)
 • Niet op foto zichtbaar zijn de Garmin Edge 500 fietscomputer, de Garmin Oregon 550 navigatie (zitten in de fiets), de kleren die ik op dat moment aan had en m'n fietschoenen

Ronde van Nederland - Bagage

Over deze paar dagen krijg je ook verschillende opmerkingen en vragen op je afgevuurd. De meeste waren: "heb je die zelf gebouwd of kun je het gewoon kopen?" (vaak door Duitsers gevraagd), "zit daar een motortje in?", "wat kost zoiets nou?" en de nummer 1: "hoe snel gaat 'ie nou?". Reacties van kinderen zijn meestal het leukste, die roepen dingen als: "hey, een auto!" of "wat een rare [vul zelf maar in]". Volwassenen zijn vaak wat nuchterder, behalve het bouwvakkertype wat ik vanochtend tegenkwam. Als een klein meisje stond 'ie te lachen, zo'n hoog piepstemmetje had 'ie.

Nou, dat was het weer voor vandaag. Zoals gebruikelijk kun je na bijna 110 km fietsen de route weer bekijken. Ik ga zo (als het donker wordt) even de plaatselijke bars verkennen, even socializen met de plaatselijke bevolking. Morgen gaat de reis naar Horendonk aan de Belgische grens. Maar onderweg maak ik nog even een pitstop bij Rowingbike, even de winkel/werkplaats bekijken en informeren hoe het met de bestelling van m'n eigen Thys 209 staat. Mocht je verder nog vragen of een verzoek hebben, laat het weten in het commentaar hieronder.

Blogberichten: 
The day after

2 reacties

Edmond Varwijk's picture
Edmond Varwijk (niet geverifieerd)
Camelbag

Hi XL,

Wrom een camelbag? Alles op de rug is voor een ligfietser toch onhandig. Neem ook aan dat je m niet "op hebt" onder het fietsen.

mvrgroet Edmond

XL-Network's picture
XL-Network
Andere 'bak'

Het gaat in dit geval niet om een rugzak waar water in kan, maar een normale (losse) waterzak, de Camelbak Unbottle 3 liter. Deze heb ik gewoon los in de fiets liggen met het slangetje binnen handbereik.