sep
1

Vandaag niet gefietst naar de volgende camping, maar een dagje rust om hier de omgeving wat te bekijken. 's Ochtends eerst richting het Binnenhof in Den Haag geweest, kijken of er nog prominenten te zien waren, maar helaas... de enige die veelvuldig op de foto gezet werd was m'n fiets. Er kwamen onder andere twee dames aan wiens dochter ook wel eens op het Paastreffen geweest was (d'r naam is me even ontschoten). Of ik een foto van de fiets en het binnenhof wil maken... nou, tuurlijk, geen probleem. De dames staan er zelf ook nog op.

Ronde van Nederland - Op het binnenhof

Omdat er op dat Binnenhof niet echt veel aan spektakel te zien was ben ik nog maar wat rond wezen "crossen" door de binnenstad. Nog een leuk cadeautje voor m'n tante gekocht, als bedankje dat ik bij haar kon overnachten. Daarna doorgefietst naar het strand van Scheveningen om de boulevard op-en-neer te fietsen, inclusief de pier. Nog een lekkere pannenkoek met ananas en spek gegeten en Sea Life bezocht waar ze heel veel verschillend soorten vissen hebben. De foto's met allemaal soorten vissen komen aan het einde van de reis, als ik weer thuis ben, online te staan. Da's nu even te veel om allemaal via de dongle te uploaden. Maar 1 foto wou ik er toch alvast op zetten. De site adverteerde al met Crabzilla (een supergrootte krab), en groot was hij zeker (let op de roggen rechtsonder ter vergelijking).

Ronde van Nederland - Crabzilla (Sea Life)

Na al dat water te hebben gezien in het aquarium en in de zee had ik zelf ook wel zin om lekker nat te worden. En waar kan je dat beter doen dan in het Tikibad in attractiepark Duinrell in Wassenaar. De bekende glijbanen, zoals de Blits & Flits, de Superslide, de Moonlight & Starfright, de Cycloon & Tyfoon en de Pelikaan duik waren voor mij al bekend, maar er was ook een nieuwe glijbaan, de X-stream. Bij die laatste sta je op een plateau en val je zo'n 7 meter naar beneden met ongeveer 40 km/h.

Al met al heb ik de meeste toch zo'n 3 a 4 keer gedaan. Erg leuk, maar van al dat traplopen wordt je toch moe en hongerig. En wat doe je als je in het zwembad bent en je krijgt honger... juist, dan haal je, zoals het hoort, een patatje en een cola. Maar n a al dat zwemmen, glijden en relaxen in het bubbelbad is het op een gegeven moment toch tijd om weer terug te gaan. Twee uurtjes waren ook meer dan voldoende. Afgedroogd en omgekleed loop ik naar buiten naar waar ik m'n fiets achtergeladen heb... wat denk je, zit het schuimdeksel er half ingedrukt op, alsof iemand er half overheen gelegen heeft. Het hele schuimdeksel uit z'n vorm en de beschermstrip langs de rand van het instapgat was aan de voorkant ook los. Grrr, ik kan er slecht over als mensen niet van andersmans spullen af kunnen blijven. Ik had alleen het grote deksel er op, het kleine deksel laat ik los zodat er toch nog in gekeken kan worden, zonder echt in de fiets te komen. Maar blijkbaar wint de nieuwschierigheid het toch van een fietsalarm (maar eens kijken voor een "zwaarder" alarm). Gelukkig had ik 20 kilometer te fietsen om wat af te koelen (letterlijk en figuurlijk), nou ja... afkoelen, op de hoofdrijbaan toch nog even doorgetrapt tot bijna 50 km/h om met het autoverkeer mee te komen. Al met al is de eindstand voor deze "rustdag" toch op dik 56 kilometer uitgekomen is (zie route). Oh ja, het schuimdeksel was bij terugkomst al weer helemaal in z'n oorspronkelijke vorm teruggekeerd. Wonderbaarlijk spul is dat toch... flexibel en toch vormvast.

Blogberichten: 
The day after

4 reacties

Liesbeth's picture
Liesbeth (niet geverifieerd)
foto,fiets op t binnenhof

super bedankt voor de foto op het Binnenhof ! Hij is prachtig, Bedankt.

Liesbeth's picture
Liesbeth (niet geverifieerd)
fire op je fiets

Ik heb nog wel een nieuwsgierige vraag, hoe kom je erop om je fiets met vlammen te beplakken?
Groetjes Liesbeth

XL-Network's picture
XL-Network
Vlammen

Dit kun je allemaal lezen op de pagina waar ik m'n fiets 'gepresenteerd' heb.

Anoniem's picture
Anoniem (niet geverifieerd)
fiets

ik heb je gezien met je fiets !! ik weet het nog heel goed heel toevallig dat ik je foto hier tegenkom hahahha