aug
31

Na gisteravond op tijd (lees: negen uur 's avonds) op bed te zijn gegaan werd ik vandaag al weer vroeg en uitgerust wakker. Rustigaan een broodje gegeten, spulletjes in de fiets en vertrekken. Tien voor tien was ik alweer onderweg, zo wil ik het graag zien. Op weg naar Zoetermeer om m'n tante te bezoeken.

De tocht ging grotendeels langs door de duinen en langs de kust. Het gedeelte door de duinen ging super, ik reed vaak tussen de 35 en 40 km/h. In 1 afdaling heb ik nog even 50+ km/h gefietst. Wel goed het stuur vasthouden, want alhoewel het sturen nu een heel stuk lichter gaat was het nog niet 100% goed genoeg om op hoge snelheden te fietsen. Gelukkig zijn er geen ongelukken gebeurd, bijna... Bij het eerste stukje zee heb ik de fiets rechtsaf de helling naar beneden gestuurd. Strand!

Ronde van Nederland - De zee

Daarna bij Noordwijk de fiets onder de vuurtoren geparkeerd voor een foto. Als je namelijk op diverse plekken langs de route een foto van een markant punt en je fiets neemt en deze opstuurt, dan krijg je een oorkonde en een t-shirt. De eerste foto (op LF10) heb ik niet goed kunnen vinden, dus ik heb maar een foto genomen van iets wat ik dacht dat het zou moeten zijn. Anyway, 'k ga er vanuit dat ze niet moeilijk gaan doen. Ik heb de GPS-tracks om te bewijzen dat ik het echt gefietst heb. Op de boulevard van Noordwijk nog even een mango/citroenijsje gegeten om vervolgens het laatste stuk naar Zoetermeer te fietsen. Een bezoekje brengen aan m'n neef en z'n vrouw en daarna naar m'n tante, waar ik zou overnachten. Onderweg nog langs drie schittendende molens gefietst. Eenmaal aangekomen op de eindbestemming bleken dit de molens van de Molendriegang te zijn.

Ronde van Nederland - Molendriegang

Uiteindelijk is er toch weer iets meer dan 100 kilometer op de teller komen te staan (bekijk de route). Morgen heb ik een rustdag gepland, Den Haag verkennen, kijken of ik Femke Halsema een handje kan schudden en de dag afsluiten met een plons in het Tikibad.

Blogberichten: 
The day after

7 reacties

M-MZ's picture
M-MZ (niet geverifieerd)
Het stuk LF1 van de golfclub

Het stuk LF1 van de golfclub tot Noordwijk is een deel van m'n woon-werk route. Heb je nog gekeken bij de zand sculpturen op de boulevard?

Fijne vakantie nog.

XL-Network's picture
XL-Network
Zandsculpturen

Ja, die heb ik ook op de foto... aan het einde van de tocht ga ik alle foto's online gooien. Via de dongel van m'n werk (waarvoor dank) is dat iets teveel van het goeie. Een paar foto's is nu meer als voldoende.

Robert's picture
Robert (niet geverifieerd)
Hoi Wilfred, Het meerijden

Hoi Wilfred,

Het meerijden naar Hoek van Holland gaat donderdag niet lukken. Jij hebt morgen rustdag en ik ben morgen vrij. Donderdag ga jij weer rijden en ik werken.... Ik wens je in ieder geval veel succes, plezier en goed weer! Ik volg je tocht via Twitter en deze site.

Groet,
Robert

XL-Network's picture
XL-Network
Iets anders?

Misschien dat je zin hebt om vanmiddag mij in Den Haag oid. wat rond te leiden, of heb je nog een ander goed idee. Veel kilometers wil ik iig niet maken. Anders dat ik een kopje thee komen drinken.

robert's picture
robert (niet geverifieerd)
Gaat helaas niet meer lukken

Gaat helaas niet meer lukken vandaag. Ik ben vandaag samen met mijn zoontje (1,5), dus fietsen zit er niet in...

Koendert's picture
Koendert (niet geverifieerd)
Welkom in zuid-holland!

Hey,
Daar fietste ik toevallig ook gisteren in de omgeving van Meijendel. Je hebt het mooiste stuk helaas wel gemist zie ik. Door wat langer de noordzee te volgen en door Meijendel te steken. Een van de mooiste gebieden die deze streek te bieden heeft naar mijn mening. Ik zie dat je ook flink verdwaalt bent geraakt in Zoetermeer. Ik zeg "ook" want dat is mij meer dan eens overkomen. Het is verschrikkelijke blokkendoos.

Veel plezier morgen in den haag, ik woon er naast in Rijswijk.

Groet,
Koendert

XL-Network's picture
XL-Network
Verdwaald

Ik was op zich niet verdwaald in Zoetermeer, maar ben eerst naar mijn neef en z'n vrouw gegaan. Was af en toe wel wat zoeken, maar heb het wel gevonden.

Zijn er nog dingen die ik moet zien hier in de buurt?