aug
30

Half twee 's nachts op camping De Zeehoeve in Harlingen, het waait als een gek en m'n tent word goed heen-en-weer geschud. Ik zet m'n hoofdlampje op en kijk buiten om het hoekje... gelukkig m'n fiets is niet weggewaaid. Het bleef tot zo'n negen uur 's ochtends regenen en zodra de Buienrader zei dat het droog was, hup uit bed. Snel even wat broodjes pakken en dan de tent afbreken en alles (nat) in de fiets stoppen. Al met al is het toch nog gelukt om voor tien uur in de fiets te zitten (volgens planning).

De vorige dag had het Duitse echtpaar mij gevraagd waarom ik 'de verkeerde kant' op fietste, dit in verband met de tegenwind die ik op de afsluitdijk tegen zou komen. Maar wat schetst mijn verbazing, de wind is gedraaid en ik zoef nu soms met 35 km/h over de dijk (niet te hard trappen, 'k moet nog heel wat kilometers). Het enige wat me tijdens het fietsen begint te storen is het sturen. De laatste 20 a 30 kilometer van de dag daarvoor ging dit steeds zwaarder en ook vandaag moest ik met geweld aan het stuur draaien. Dit probleem had ik een paar maanden geleden ook al gehad en toen is het opgelost (hoe weet ik niet precies). Maar zo kon het niet langer. Aangezien Kees van Hattem vlak bij de route woont heb ik hem gebeld of ik langs kon komen en of we er naar konden kijken, dat kon. Na zo'n 85 kilometer fietsen kwam ik in Heerhugowaard aan en hebben we de fiets op z'n kant gelegd, alles wat met het sturen te maken heeft los en vast gehaald en van binnen nog wat gesmeerd. Het ging wel wat beter, maar echt soepel (zoals het bij vertrek was) ging het niet.

Ronde van Nederland - Kees en Pé kijken naar het euvel

Na een heerlijk kopje thee van z'n vrouw kwam ook nog een andere ligfietser langs, Pé Koomen. Op moment van schrijven heeft hij zelfs al een stukje op zijn weblog staan. Na alle spullen weer in de fiets te hebben gedaan kon de rit weer worden vervolgt... op naar Bergen om wat inkopen te doen voor het avondeten. Op tafel kwam te staan notenrijst met kipsnitzel en een lekker toetje.

Ronde van Nederland - Toetje

Na de maaltijd moest ook alles (inclusief mezelf) weer schoon, dus pannetjes en zo meegenomen, onder de douche gestapt en schoonmaken maar. De douche was veel warmer dan die in Harlingen, maar dat mag ook wel als de camping De Markiess heet. Voor het douchen heb ik twee mensen die in een caravan even verderop zaten gevraagd of ik m'n netbook op kon laden. Die kon op zijn beurt weer te telefoon en de fietscomputer opladen.

Morgen ga ik richting Zoetermeer om naar m'n tante toe te gaan ('k kon daar misschien blijven slapen). Voor nu sluit ik af met de bijna 104 kilometertellende route.

Blogberichten: 
The day after

6 reacties

PlankeKoendert's picture
PlankeKoendert (niet geverifieerd)
Ga zo door:))

Hey ik volg je reisverslag aandachtig en geniet met je mee. Respect heb ik voor je discipline om na zo een vermoeiende dag nog de energie te hebben je belevenissen met ons te delen. Nog even over die laptop. Heb je die speciaal voor het internet mee? Je weet neem aan dat een beetje telefoon tegenwoordig dat ook doet en misschien nog wel makkelijker ook te bedienen is in je slaapzak. Ik schrijf dit ook op Samsung galaxy s en dat werkt prima. Scheelt je ook een hoop gewicht!

Is het probleem met het sturen nu helemaal opgelost of rij je er maar mee verder?

Klasse verslag, ga zo door hoop ik.
Koendert

XL-Network's picture
XL-Network
Laptop en sturen

De laptop is eigenlijk een netbook. Weegt maar 1,2 kg. En op mijn iPhone kan ik geen plaatjes FTP'en. Vandaar dat ik het zo doe.

War betreft het sturen, het moet maar eventjes. Ik kom over een paar dagen bij Rowingbike in Middelburg, als het probleem er dan nog is kunnen we er daar misschien naar kijken.

BOK's picture
BOK (niet geverifieerd)
Tent

Heb je nog een foto van je tent / uitrusting in het verschiet voor ons?

XL-Network's picture
XL-Network
Foto's

Komt er aan, maar ik wil ook niet te veel foto's uploaden (kost tijd en dus accu). Als ik terug ben komen alle foto's zowieso online te staan.

Martje's picture
Martje (niet geverifieerd)
Zozo

Ja die handige mannen, we kunnen soms niet meer zonder!
Lekker tochtje geweestv dus. Goed beallen hier in de omstreken?
Groetjes Martje alias juf Katje

XL-Network's picture
XL-Network
Prima te doen

Als je een fietstocht gaat doen wil je eigenlijk zo min mogelijk meenemen (ivm. gewicht). Op een vastlopend stuur had ik niet gerekend, vandaar de pit-stop bij de 'handige mannen' Wink.

Verder is het in Heerhugowaard en omgeving prima te fietsen. 'k Heb vandaag lekker door de duinen gefietst (later een verslagje hiervan), dat is ook goed te doen. Alleen de binnenstad van Zoetermeer (m'n huidige slaapplaats) is, als je niet bekend bent, lastig. Fietspaden zijn mooi, maar je moet je weg wel weten.