dec
18

Vanochtend lekker vertrokken richting onze roeiclub om te ergometeren. Er ligt nog steeds ijs in het water dus je moet wat doen om je conditie op peil te houden. En ook tijdens de fietstocht kreeg ik de kans om aan die conditie te werken. Het nieuwe fietspad (genaamd Fietsroute Plus) wat tussen Zuidhorn en Groningen ligt zou toch goed sneeuwvrij moeten zijn vandaag? Maar niets was minder waar. Ze hadden het wel geveegd, maar dat was een paar dagen geleden. Nu ligt er allemaal opgevroren sneeuw en ijs voorzien van fietssporen. Dit zorge er voor dat de snelheid zo'n 10 tot 15 km/u langzamer ligt dan normaal. Lekker ploeteren dus. Bij Hoogkerk moest ik er af en daar waren de wegen, maar ook de fietspaden die er naast lagen, prima schoon. De gemeente Groningen krijgt dus een pluim voor het fietspadonderhoud. De terugweg heb ik dus ook een andere route genomen zodat ik wat sneller zou zijn (de wegen waren daar grotendeels schoon).

Eenmaal op de roeiclub hebben we een lekkere training gedaan van 4 keer 4 minuten + 2 minuten rust tussen elke 'ronde'. Normaliter heb ik een V-tijd van 2:03 per 500 meter (gemeten over een 12 minuten test). Maar het ging erg lekker dat ik 3 van de 4 keer er onder zat en zelfs 2 daarvan waren zelfs 3 a 4 seconden sneller. Heerlijk mezelf afgebeuld dus. En dat werd beloond met een lekker kopje thee en een appel.

Toen was het weer tijd om naar huis te gaan. Uiteraard via een andere route waar ik wat meer door kon fietsen. Heb tot het park een stukje mee gefietst met de roeigenoot die op de ergometer naast me zat. Daarna lekker verder gefietst tot ik vlak bij het winkelcentrum in Paddepoel uitkwam. Ten eerste stond daar al een domme doos midden op het fietspad te wachten met haar auto. Heb dus lekker staan wachten. En het fietspad daar is vrij smal wat het inhalen van andere (langzamere) fietsers iets bemoeilijkt, maar het ging allemaal. Vlak bij het verkeerslicht, even verderop, aangekomen zag ik dat 'ie nog op groen stond. Dus... gas erbij! Zie ik ineens bij de voetgangersoversteekplaats iemand met een kerstboom op een steekkarretje aankomen lopen (van achter de auto's vandaan). Ging allemaal prima, maar daar was niet iedereen het over eens. Toen ik namelijk de bocht om ging reed er een politieauto naast me en de bijrijder zwaaide naar me. Ik zwaai dus vriendelijk terug. Even later komen ze weer iets voor me rijden en zwaaien en wijzen dit keer naar de kant van de weg. Ah... ze willen m'n mooie fiets even bekijken. Nee, ze hadden het 'incident' bij het verkeerslicht gezien en vonden dat daar wat van gezegd moest worden. Ze vonden dat ik namelijk te snel fietste en dat het daardoor (vooral met de gladheid) te gevaarlijk was. Toen ik uitlegde dat ik prima snel stil kan staan, het fietspad schoon was op die plek en ik, in tegenstelling tot een 2-wielige fiets, niet om kan vallen tijdens het remmen, vond meneer agent het blijkbaar welletjes. Hij had z'n zegje gedaan en ik kon weer verder. 'k Vraag me trouwens wel af of ze hetzelfde hadden gedaan met een racefietser (die gaan immers ook snel). Gek he, trouwens... ik zie nergens meer racefietsers fietsen Wink.

Thuisgekomen had ik een e-mailtje in m'n inbox zitten van Liever Ligfietsen in Leeuwarden. Gisteren was mijn bestelde Thys 209 roeifiets al binnengekomen en die wou ze morgenmiddag tussen 15:00 en 15:30 uur bij mij thuis brengen. Ondertussen had ze al een paar mooie foto's gemaakt voor de winkel zodat ik alvast kan zien hoe hij er uit ziet. En van wat ik op de foto's kan zien is het een prachtfiets. Morgen krijgen jullie hem in volle glorie te zien, maar voor nu moet je het even doen met een sneak preview.

Thys 209 rowingbike - Sneak preview

2 reacties

Hendrik Jan's picture
Hendrik Jan (niet geverifieerd)
sneak previeuw

Dat iw wel heel sneaky, kan er geen kaas van maken

Hendrik Jan
Quest 33

XL-Network's picture
XL-Network
Morgen

Morgen wordt duidelijk wat voor onderdeel van de fiets dit is Wink