dec
9

Zo'n 2,5 jaar geleden heb ik zo'n 10 uur gewacht op de nieuwe Apple iPhone 3G. Maar deze keer heb ik het anders aangepakt, ik ben gewoon naar de winkel gegaan en heb daar een nieuwe telefoon gehaald. Dit keer niet de nieuwe iPhone 4 maar een andere smartphone. Ik wou de 'concurrentie' eens uitproberen, vandaar dat ik een HTC Desire HD gekocht heb. Deze draait niet op iOS (zoals de Apple iPhone/iPod/iPad), maar op Google Android, een wat opener besturingssysteem dan die van Apple.

HTC Desire HD (front-back-left)

Afgelopen donderdagavond ben ik naar de Vodafone-winkel in Groningen gegaan en heb ik gevraagd of ze het toestel daar op voorraad hadden liggen. Dat hadden ze. Vervolgens begonnen met het verstrekken van de diverse gegevens en het overhandigen van de juiste papieren (zoals rijbewijs en bankpas). Ik was nog steeds in de veronderstelling dat ik het toestel gelijk mee naar huis kon nemen, maar dat bleek halverwege de procedure toch anders te gaan. Omdat ik m'n nummer van T-Mobile mee wou nemen moest m'n oude provider eerst bevestigen (lees: controleren of m'n minimum abonnementsperiode al voorbij is). Dit bevestigen zou een of twee dagen duren, dus vrijdag of maandag zou ik m'n telefoon hebben. Uiteindelijk is dat dinsdag geworden, maar dit was niet echt een probleem.

Wat me verraste is dat het toestel simlockvrij geleverd wordt door Vodafone, doen ze blijkbaar standaard (ook bij de nieuwe iPhone 4). Voordeel was dat ik m'n huidige simkaart gewoon over kon zetten vanuit m'n oude toestel. Eenmaal thuisgekomen heb ik het toestel uitgepakt, aan de lader gehangen en voorzien van de simkaart. Aan knopje ingedrukt en alle stappen van de setup-wizard doorlopen. E-mail, agenda, contactpersonen, Twitter, Facebook et cetera was allemaal binnen 10 minuten ingesteld. Ook koppelt het toestel de verschillende accounts aan elkaar. Heb je dus iemand in je contactenlijst van Gmail staan en ook in Facebook en/of Twitter, dan zie je (als die accounts in de telefoon gekoppeld zijn) bijvoorbeeld de laatste tweet van iemand als je gebeld wordt.

Een andere functie die er op zit is het automatisch verzenden van je locatie naar Google Latitude. Op mijn site heb ik weer een speciale pagina gemaakt waar je kan waar ik (of eigenlijk beter gezegd) mijn telefoon zich bevind.

4 reacties

Marc's picture
Marc (niet geverifieerd)
Welkom bij Android! Sinds 2

Welkom bij Android! Sinds 2 jaar ben ik tevreden Android gebruiker; nog steeds met het eerste Android toestel, de G1 alias HTC Dream.

Binnenkort loopt mijn huidige T-Mobile abonnement af. Als opvolger heb ik, naast de Google Nexus S, ook de Desire HD op het oog. Ben dus benieuwd hoe je ervaringen hiermee zullen zijn.

Veel plezier ermee!

XL-Network's picture
XL-Network
Ervaringen

Ik kan kijken of ik over een paar weken een soort van 'review' kan plaatsen, maar ik beloof niets. Wink

Marc's picture
Marc (niet geverifieerd)
Ervaringen?

He Wilfred,

En, heb je na een maand al uitgesproken pos. of neg. ervaringen met je Desire HD?

Ben benieuwd want ik sta op het punt eventueel ook een Desire HD te kiezen...

Groet Marc

XL-Network's picture
XL-Network
Nog niet uitgesproken

Ik heb nog niet echt een voor-/tegenpunt voor de HTC Desire HD. Ik merk wel dat nu ik een tijdje met het toestel werk en dan overschakel naar de iPhone, dat ik telkens als ik terug wil naar het vorige scherm ik op de nietbestaande vorige knop onder aan het scherm wil drukken. Het Android toestel heeft daar een dedicated knop voor en de iPhone doet dat softwarematig met een knop op het scherm. Je zou wel kunnen zeggen dat ik er aan gewend ben. Ook het wisselen tussen programma's en de Google Latitude functie ben ik erg over te spreken. Batterijduur is vergelijkbaar met de iPhone, een dag houdt hij prima uit, tenzij je continu filmpjes bekijkt of games zit te spelen (maar dan houdt de iPhone het ook niet zo lang uit). In het kort ben ik wel tevreden, dingen werken zoals het zou moeten.