jun
5

Afgelopen donderdag kwamen er twee velonauten bij mij op bezoek om de dag erna samen met mij een stukje te gaan fietsen. Dit zou ons laatste ROAM-weekend worden. Eerder had ik al Bennekom en Roermond aangedaan en dit laatste weekend was dus in Groningen. Toeval? Nee, gisteren moesten we namelijk onze fietsen inleveren voor de verscheping naar Amerika. Maar nu loop ik op de zaken vooruit.

Na een goede nachtrust zijn Bert van V., Bram S. en ondergetekende richting Groningen gegaan om daar Maarten H., Machiel S. en Hasse H. (onze enige Deen) op te pikken. Eenmaal bij de Ligfietsgarage Groningen aangekomen wou Bert zijn voorbanden nog even controleren. Linksvoor zat er namelijk niet helemaal recht op en dat hobbelde. Tijdens het oppompen hoorde je ineens een harde sssss-klank. Bleek dat het andere wiel spontaan aan het leeglopen was. Als je Schwalbe SV6A binnenbanden in een 47 mm Perfect Moiree buitenband stopt dan willen dat soort dingen wel eens gebeuren. Na de koffie en het vervangen van de binnenbanden konden we eindelijk op weg. Op naar Bourtange, een klein vestigingsdorpje vlak bij de Duitse grens.

Ondanks dat het de eerste helft niet erg snel ging genoten we toch allemaal. De zon scheen namelijk als een dolle en er stond niet al te veel wind. Vlak voordat we halverwege waren besloot Bram om op eigen houtje terug te gaan omdat hij last had van z'n knieën. Ik had hem wat instructies gegeven hoe hij het beste kon rijden en alles bleek later goed te komen.

In de vesting hebben we onze fietsen midden op het plein gezet. Zo konden we ze een beetje in de gaten houden en hadden de toeristen ook wat te zien. En om niet continu over m'n schouder te kijken of er niemand in m'n fiets klimt had ik het alarm er op gezet. En dat werkte... tot vier keer aan toe. De vijfde keer ging hij ook af, maar dat was niet door een nieuwsgierige toerist, maar het kanon wat ze om de zoveel tijd afschieten. Door de drukgolf wordt het bewegingsalarm ook geactiveerd.

Als eten kwamen er pannenkoeken en borden patat op tafel te staan, tezamen met halve liters cola. En nadat ik mijn pannenkoek op had had ik nog best wel trek. Dus nog maar een patatje pinda besteld. Afgerekend, de fietsen omgedraaid en weer richten Noordhorn vertrokken, nou ja... eigenlijk het Steakhouse Andre Dokter in Briltil. Daar hadden we met z'n allen rond 18 uur afgesproken. Vijf T-bone steaks, diverse halve liters bier et cetera kwamen op tafel te staan. Heerlijk genieten na een toch van 170 kilometer.

Vannacht had ik in plaats van twee ineens zes logees. Maarten H., Hesse H, Rob H. en Marcel B. waren nu ook gearriveerd. Vanochtend rond 8 uur ging de wekker weer en nadat we op ons gemak ontbeten hebben zijn we rustig richting Groningen gereden. En wat is een bezoek aan Groningen zonder 'd Olle Grieze op de foto te zetten.

En toen het laatste ding van dit weekend... het inpakken van onze fietsen. Bij aankomst bij de ligfietsgarage stonden de pallets al klaar. Fiets er op, bandjes vastzetten, zorgen dat er een paklijst van items in de fiets bij zit, 'Powered by DHL' sticker bevestigen, doos er om doen en in de container plaatsen. In totaal waren er 17 fietsen die ingepakt moesten worden. En met zo'n klus ben je wel een paar uur bezig (ongeveer 5 a 6 uur). Een prachtig gezicht om te zien, maar toch wel (een soort van) beangstigend. Het avontuur gaat nu echt beginnen, er is geen weg meer terug.

Na het nemen van de groepsfoto zijn we op het centraal station afgezet waar we met z'n vijven nog even een hapje hebben gegeten. Daarna snel naar huis (was voor mij maar 9 minuten in de trein) en douchen. En nu nog 7 weken wachten.

ROAM-weekend Groningen (panorama)

Update: Er aantal andere rijders hebben ook blogberichten / foto's en video's geplaatst.

Blogberichten: 
Eerste ROAM-meeting
Blogberichten: 
Wat een ROAM-weekend!

2 reacties

Edmond Varwijk's picture
Edmond Varwijk (niet geverifieerd)
Leuk

Hi

Leuk filmpje. Combineert 2 van mijn favo onderwerpen, spatiegebruik en ligfietsen Smile Hoe gaan de pallets nu de zee over? Samen in grote container ofzo?

Way cool!

gr Ed

XL-Network's picture
XL-Network
Foto's

Ze gaan idd. met een schip mee. Zie foto's.