nov
6

Na vijf jaar werd het wel eens tijd om de website van mijn Bijbelstudiegroep te vervangen / verhuizen. Dit had onder andere te maken met het feit dat we 'maar' 3 GB aan opslagruimte kregen bij onze oude provider, Antagonist. Omdat we elke twee weken een audio-opname van rond de 40 MB plaatsen bereik je naar een paar jaar een punt waarop de beschikbaar gestelde schijfruimte niet meer toereikend is. Voor de rest ben ik prima over de oude provider te spreken hoor (mijn middelste broer heeft zijn website er ook draaien).

Omdat ik sinds een paar maanden een eigen VPS heb met 100 GB aan vrije schijfruimte heb ik besloten om de website hier naar toe te verplaatsen. Er was alleen wel een probleem. De PHP-versie die op de VPS draait is nieuwer dan degene op de oude omgeving. Hierdoor kon de website, die op Drupal 5 draaide, niet meer goed functioneren. Upgraden naar de nieuwste versie, Drupal 7, was dus de enige optie (of een oudere PHP-versie gebruiken, maar daar had ik geen zin in). En als je toch bezig bent, dan maar gelijk een hele nieuwe en frisse site. Zoals je op de site kan zien is de laatste audio-opname van een hele tijd geleden. Er komen dus binnenkort een stuk of acht opnames bij. Genoeg luistervoer dus voor geïnteresseerden.

Hieronder zie je twee afbeeldingen hoe de oude en de nieuwe site er uit zagen / zien. Ik ben benieuwd wat jullie van het resultaat vinden. Verbeterpunten en andere plus-/minpunten mogen hieronder als commentaar bij dit bericht geplaatst worden. En als je een kijkje wil nemen op de site, ga dan naar bijbelstudiegroningen.nl.

Oude website

Bijbelstudie Groningen (old website)

Nieuwe website

Bijbelstudie Groningen (new website)