jul
6

Nadat afgelopen woensdag mijn fiets onder het mes ging kon ik hem gisteren aan het einde van de dag weer ophalen. Helaas heeft het wel zo'n drie uur gekost om het probleem op te sporen. Uiteindelijk was het LED-lampje linksachter defect en zat er een kabelbreuk voor in de fiets waardoor beide lampjes zeer zwak brandde. Het kost wat, maar dan is het ook weer klaar. Ook is het zoemertje van de richtingaanwijzer even iets beter vastgezet en is de originele fietscomputer weer teruggezet. Waarom? Nou, omdat ik een nieuwe fiets heb besteld heb ik de oude te koop aangeboden. Morgenmiddag heb ik met de nieuwe eigenaar bij Sinner afgesproken en wordt de fiets overgenomen. De komende tijd zal ik dus op een tweewieler moeten rijden. Maar met dit weer is ook dat geen straf.

Gisteravond had ik ook met Anton L. afgesproken om wat details voor mijn nieuwe fiets door te nemen (hij werkt eens keer per twee weken bij Velomobiel.nl). Aangezien Harry L. nog geen 100 meter van Anton woont zijn we een stukje samen gaan fietsen. Leuk, want Harry is bezig met het maken van een aantal filmpjes over de Mango in de stad. Hieronder zie je de eerste van de filmpjes.

Nadat ik bij Anton gegeten had en mijn fietswensen doorgenomen had was het tijd om naar Café Marleen te gaan. Daar had ik namelijk met de Stapmaatjes afgesproken om te gaan Pubquizzen. Het was donderdagavond en het was druk in de stad. Ik was niet helemaal bekend hoe ik het makkelijkst op plek van bestemming moest komen. Dus moest ik dwars de hoofdwinkelstraat van Groningen oversteken. En daar stonden ze, aan de overkant, hoog op hun paard. Twee politiedames. En ik moest er vlak langs om naar het café te gaan. Ik wist dat ik fout zat, maar ik gok het er maar op. Ik wordt aangesproken en geef meteen toe dat ik fout zit. Ook leg ik uit dat als ik ga lopen met de fiets dat ik nog meer ruimte inneem en dat dit de meest makkelijke manier is. De agent is hier niet van gediend en zegt dat de boete 60,- euro is. Onder de belofte dat ik het niet weer zal doen mag ik 20 meter verder fietsen om mijn fiets te parkeren.

De pubquiz was leuk, maar het was ook zeker erg warm binnen. Tussen elke ronde door lekker naar buiten om een frisse neus te halen. Maar wat zie ik daar? Ik had toch aan de overkant mijn fiets onder het raam van een gesloten café gezet? Nu staan er allemaal stoelen en mijn fiets (die op slot stond) staat een paar meter verderop. Ben benieuwd hoe ze dat gedaan hebben. Ik zie verder geen schade, dus ik ga er vanuit dat ze hem met z'n tweeën opgetild hebben. Gedurende de avond komen er ook steeds meer fietsen om heen staan waardoor ik vrees dat ik aan het einde van de avond niet meer weg kan zonder een paar van die fietsen te verplaatsen. Gelukkig werd het later rustiger en kon ik vrij makkelijk weg komen. Eindstand van de pubquiz: 5e plek van de negen teams.

1 reactie

Fred's picture
Fred (niet geverifieerd)
Waggelen

Ik snap nu ook hoe je vi aan het waggelen krijgt, leuk filmpje om te zien, er valt me nogwat op trouwens.... Zo in de zomer Wink