aug
31

Begin deze maand kreeg ik via Twitter het bericht dat mijn velomobiel, die ik begin juli verkocht had, weer te koop stond. Gelukkig heeft hij nu weer een nieuw baasje. Van Duitsland is hij naar België verhuisd en heeft nu als gelukkig baasje Serge M. Afgelopen zaterdag is de fiets van eigenaar gewisseld en afgelopen week heeft Serge er wat langer in kunnen fietsen. "Een euforisch gevoel", zo schrijft hij. Ook meldt hij dat 'ie nu zo'n 10% sneller is dan met zijn MTB, maar hij nog wel op zoek is naar goede ligfietsbenen en de meest optimale route met zo min mogelijk bochten. En in België zijn blijkbaar ook bergen / heuvels, want de topsnelheid staat momenteel op 68 km/u. "Daar zit meer in!", schrijft Serge.

Velox Incendia in België (rechts)

Velox Incendia in België (links)

Velox Incendia in België (voorkant)

Een aantal van de stickers heeft hij verwijderd, maar de vlammen zijn uiteraard wel gebleven. Ook de ROAM-sticker heeft hij, ondanks dat Serge het een coole sticker vond, toch verwijderd omdat hij de tocht zelf niet gereden had en hij het niet kon maken om hem er op te laten zitten.

Wie is Serge M.?

Ik ben 30 jaar en in 2000 gestart met ligfietsrijden op een zelfbouw semi-racer. Nadien begonnen met de ontwikkeling van de Cobrabikes Lowracer en hier in 2004 Europees Kampioen in Telfs mee geworden. In 2005 dan Belgisch Kampioen en nadien enkele sabatjaren ingelast om nadien de Aerox Fiberbird te bouwen. Deze heeft me op het WK in Tilburg nog geholpen om het criterium te winnen, maar nadien ben ik met de bouw van fietsen gestopt om wille van tijdsgebrek. Nu met de Mango zie ik de ideale kans om lekker veel ligfietskilometers te maken zonder er weekenddagen in te steken. Bovendien ben ik quasi even snel op het werk als met de auto. Heb de Mango altijd een van de mooiste velomobielen gevonden, dus ben tevreden om er nu eens uitgebreid kennis mee te maken.

Ik hoop dat Serge net zoveel plezier aan de fiets gaat beleven als dat ik gehad heb, maar volgens mij komt dat wel goed.