aug
29

Zo af en toe kijk ik naar Google Analytics om te zien wat er op mijn site gebeurt qua bezoekers. Zo keek ik gisteravond en schrok ik me een hoedje. Er zat een enorme piek in het aantal bezoeken. Normaliter heb ik ergens tussen de 40 en 120 bezoeken per dag (afhankelijk van of ik net iets nieuws geplaatst heb). Gisteren had ik ineens 1.166 bezoeken, 10 tot 30 keer zoveel als normaal. Na een kleine speurtocht bleek dat het blog 90 Percent of Everything een bericht aangemaakt had wat linkt naar mijn artikel over de Thuisserver / mediacenter. Ik heb hun bericht met interesse gelezen en zag dat zij nog een nieuwe uitbreiding gevonden hadden, Headphones. Gelijk geïnstalleerd en uitgeprobeerd. Bij deze een korte introductie.

xl-network.com - Bezoekerspiek (2012-08-28)

Het programma Headphones zorgt er voor dat je geautomatiseerd muziekalbums kan downloaden. Dit werkt op dezelfde manier als Sick Beard. Dit programma zorgt er voor dat je een TV-serie aan kan geven en hij dan automatisch de nieuwste afleveringen download via Usenet. Headphones doet hetzelfde, maar dan met muziek.

Headphones - artiestenoverzicht

Je kan een artiest opgeven waar dan vervolgens automatisch alle albums bij gezocht worden. Bij zo'n album kun je aangeven welke je wil hebben. Vervolgens gaat het programma met behulp van NZBMatrix op zoek of deze te downloaden is en geeft dit vervolgens aan SABnzbd door die het vervolgens download. Eenmaal gedownload neemt Headphones het weer over en verplaatst de bestanden in de juiste directory, voorziet ze van de juiste metadata, album-art, eventuele songteksten en worden de overbodige bestanden verwijderd. Daarna zie je in het overzicht dat de albums gedownload zijn. Nu alleen nog even een paar leuke albums zien te vinden die ik kan downloaden.

Headphones - albumoverzicht