jul
17

Vorige week heb ik de Radical Design Cyclone fietskar van Georg Dekkinga geleend als voorbereiding op mijn reis naar Wuppertal (weekje Bijbelstudie in Duitsland met als onderwerp: "Een veel beter Verbond") en mijn deelname aan de Euro Tour 2013. Afgelopen zaterdag heb ik wat spulletjes (zoals mijn tent, slaapspullen en wat kleren) in de fietskar geladen en ben ik naar mijn jongste broer Ewout in Stadskanaal gefietst. Hij gaat namelijk ook naar Wuppertal en hij neemt deze spullen mee.

Het fietsen met de fietskar ging eigenlijk best aardig. Je merkt praktisch niet dat hij achter de fiets hangt. Bij een rotonde in Hoogezand nam ik echter een bochtje iets te krap waardoor de kar 180 graden op zijn kop draaide. Van schrik sta ik snel stil en controleer midden op de rotonde de schade. De koppeling is gelukkig meegedraaid en er valt niets te zien. Het fietsen met de kar gaat allemaal wel wat langzamer. Ik schat dat er minimaal 5 km/u af gaat. Daarnaast is de kar (eerste model) zelf ook 8,5 kilogram (huidige modellen wegen rond de 5,5 kilogram) en dat moet ik straks toch een week lang door heuvel-/bergachtig gebied meezeulen. Ik ben straks van plan om in twee dagen naar Wuppertal te fietsen. Daar een weekje te blijven en dan via Bonn, waar ik samen Josef Janning (de organisator van Roll over America) naar Igel fiets om de laatste vijf dagen van de Euro Tour weer richting Leer te fietsen.

Eenmaal in Stadskanaal aangekomen stonden mijn beide broers al met hun racefietsen klaar om een klein rondje te fietsen. Ik was wat later door het rotonde-incident en de verlaagde snelheid. Snel een broodje gegeten en wat gedronken. Toen vertrokken en lekker ontspannen een rondje van 33 kilometer gefietst. Onderweg hadden Ewout en ik nog een paar foto's en een filmpje gemaakt.

Fietsen met de Ketelbroers (2013-07-13) - Ewout en Emiel

Fietsen met de Ketelbroers (2013-07-13) - Wilfred en Emiel

Bij terugkomst nog even snel gedoucht en samen met Ewout naar Inge (zijn ex-vrouw) gegaan om met de kleine Joas, mijn middelste broer Emiel en zijn vrouw te gaan barbecueën. Het was heerlijk weer en het eten smaakte super! Na een lange gezellige middag wat het toch zo rond 19:00 uur weer tijd om naar huis te gaan. Maar niet voordat ik Joas mee heb genomen naar huis. Die dag 157 kilometer gefietst.

1 reactie

wilma's picture
wilma (niet geverifieerd)
gezellig dagje zo..

gezellig dagje zo..