jul
17

Ik erger mij al een tijdje aan het feit dat mijn Garmin Edge 500 GPS-fietscomputer in mijn velomobiel een slecht ontvangst heeft. Dit komt onder andere doordat de fiets van carbon is en ik de fietscomputer altijd diep in de velomobiel in het vakje van de velomobieltas heb. Tijd voor verbetering. Normaliter zit er een houder op het dashboard, maar dat is ook 'in' de fiets en dat wil ik niet. Een week of twee geleden kwam ik onderstaand filmpje tegen en dat bracht mij op een idee.

Deze persoon had de fietscomputer met een stukje klittenband vastgemaakt, maar dan direct aan de instaprand. Daar had ik niet zoveel zin in, dus bedacht ik de volgende oplossing. Men neme een klein buisje, twee strookjes klittenband, de fietscomputerhouder en een tiewrap. Eerst bevestig je het eerste stukje klittenband met een paar centimeter op het buisje. Daarna plak je het tweede stuk er tegenaan en langs de andere kant van het buisje. Op deze manier is het klittenband dubbelzijdig geworden en zit het geheel muurvast. Daarna bevestig je de fietscomputerhouder zoals gebruikelijk. En om het af te maken doe je een tiewrap om het uiteinde zodat het klittenband zo dicht mogelijk bij de fietscomputer zit zodat deze niet naar beneden gaat hangen.

Klittenbandfietscomputerhouder

Je kan de klittenbandfietscomputerhouder op twee manieren plaatsen. Als eerste kun je, als je cabrio rijdt, hem onder de instaprand plaatsen. En als tweede kan hij, mocht je met het schuimdeksel rijden, de fietscomputer onder het deksel plaatsen.

Klittenbandfietscomputerhouder (cabrio)

Klittenbandfietscomputerhouder (gemonteerd)

Klittenbandfietscomputerhouder (met schuimdeksel)

Met beide opstellingen heb ik nog niet gefietst, maar het hangt volgens mij stevig genoeg. Morgen moet ik een ritje maken naar de plaatselijke fietsenmaker (de remkabel waarmee het stuur blijft hangen is stuk) en zal ik de constructie uittesten. Ik ben benieuwd.

1 reactie

Wim's picture
Wim (niet geverifieerd)
Fietscomputer

Ik heb de draadloze fietscomputer, die een half jaar geleden nog standaard bij de XS werd geleverd, ook met een stukje klittenband aan de instaprand bevestigd. Dit was echt de enige plek waar dat ding storingsvrij een goede ontvangst heeft. Echt heel bizar.