dec
17

Afgelopen zondag was de wereldberoemde sterrenkundige Ko Meet bij OOG TV voor een bespreking. Hij had namelijk een hele belangrijke ontdekking gedaan en mocht hiervoor mee voor een reis naar de maan. Toevallig waren de leerlingen van de IMC Weekendschool die dag ook aanwezig en ze zouden een journaal maken met Ko in de hoofdrol. De presentatie, een reportage van Ko en een interview met diens chauffeur (Simon) stonden op het programma.

Je begrijpt inmiddels wel dat dit natuurlijk niet echt was maar dat ik gevraagd was om als 'acteur' mee te helpen en de rol van Ko Meet op me te nemen. Om meer in m'n rol te komen had ik van een kennis een witte doktersjas geleend en had ik m'n laptop meegenomen om zo meer in m'n rol te komen. De kinderen waren allemaal ingelicht dat er een beroemdheid zou komen. Toen ik binnenkwam waren de meeste erg stil en vol bewondering. De kinderen vroegen of Ko misschien mee wou werken aan een reportage. Natuurlijk wou hij dit, want hij houdt heel erg van de media. De camera wordt na een korte instructie aan de kinderen gegeven en ik moest wel 3 keer de deur binnenkomen, de trap oplopen en handtekeningen uitdelen. Daarna nog ergens een trappetje op lopen, aan tafel gaan zitten en wat vragen beantwoorden. Een paar leuke die ik me nog kan herinneren zijn. Vind u het niet eng om naar de maan te gaan? Wat is het mooiste wat u in de sterrenhemel heeft gezien? En als laatste. Met wat voor een raket gaat u? Aangezien ik niet van plan was om binnenkort naar de maan te gaan moest ik wat improviseren, maar dit is goed gelukt, alhoewel alle antwoordde niet helemaal wetenschappelijk correct waren (maar dat maakt het niet minder leuk natuurlijk).

Nadat de beelden geschoten waren werden ze snel gemonteerd, op DVD gezet en aan alle leerlingen getoond. Ik was van tevoren al gewaarschuwd dat m'n chauffeur misschien iets teveel prijs had gegeven... en dat klopte. Hij heeft mijn angst voor grote hoogtes verklapt. Gelukkig bracht het mijn deelname aan de missie niet in gevaar.

Al met al een leuke middag (net als de vorige keer) waar we aan het einde van de dag allemaal als bedankje een klein presentje kregen. Ik had een groot magnetisch stickervel gekregen met allemaal losse woorden er op die je kan herschikken en zinnen mee kan vormen. Deze zitten inmiddels allemaal op m'n koelkastdeur. We zouden allemaal ook een kopie van de DVD krijgen maar dat laat nog even op zich wachten. Ondertussen heb ik wel al een paar foto's gekregen.