sep
16

Nooit gedacht dat het zoveel werk zou zijn om een feestje te organiseren. Spelletjes regelen, eten bestellen, zaal afhuren, laptop, beamer, profielstickers, consumptiebonnen, slingers, ballonnen, prijsjes voor de spelletjes, muziek, like-stickers, te veel om op te noemen. Uiteraard ook niet te vergeten, promotie maken voor het feest. En uiteraard loopt niet alles vlekkeloos. Zo heb ik de stickervellen ontvangen om de profielstickers op te printen en het papier gekocht voor de consumptiebonnen en het zelfgemaakte memoryspel, blijkt je printerinkt op te zijn. Snel besteld en een dag van tevoren alles geprint en gesneden. Maar na weken van voorbereiding was het dan eindelijk zover... Feestboek!

's Middags was ik nog even naar de markt gegaan om allemaal lekkere hapjes te kopen. Drie verschillende soorten knabbelkazen (jong, oud en kruidig), smeerkazen en diverse soorten worst. Nog wat kleine zoete romatomaten, een komkommer, toastjes en andere snuisterijen. Mensen moeten natuurlijk niet omkomen van de honger. Zo tegen 19 uur was ik begonnen met het inrichten van de zaal. Slingers ophangen, spelletjes klaarzetten et cetera. Ik dacht 'wel even' voor 20 uur klaar te zijn, maar dat viel even vies tegen. De eerste gasten kwamen binnen en de komende anderhalf uur was ik druk bezig met het verwelkomen, uitleggen van 'hoe de avond werkt' en uiteraard het uitpakken van de cadeautjes. Daarna waren de meest mensen wel binnen en had ik meer tijd om met iedereen een babbeltje te maken. Helaas heb ik niet met iedereen uitgebreid kunnen praten (hebben jullie nog tegoed), maar wat wil je ook met zo'n 80 à 90 gasten (schatting)!

Sommige mensen vonden het leuk om gezellig lekker aan een tafeltje te hangen en met andere mensen te kletsen. Anderen hebben zich kostelijk vermaakt met Jenga, Twister, sjoelen of een van de andere spelletjes (zelf ook nog even getwisterd, zie de foto's). Er hing een hele relaxte sfeer de hele avond. Alles mocht en niets moest. Aan het einde van de avond kwam iemand met het leuke idee om sardientje te spelen. Sardientje is een vorm van omgekeerd verstoppertje waarbij een iemand zich moet gaan verstoppen en de rest diegene moet gaan zoeken. Heb je hem/haar gevonden dan ga je er bij zitten. Op een gegeven moment krijg je een hele kluit van mensen die als sardientjes verstopt zitten en steeds minder 'zoekers'. Je mocht je overal verstoppen, behalve in de loods. Uiteindelijk zaten de sardientjes boven op het schuine dak van de loods (niet 'in', maar wel 'op' de loods dus).

De cadeautjes die ik gekregen heb die avond waren heel divers. Witte, rode en rosé wijn, port, vieux, verschillende soorten bier, een stoeremannenboekbox, verschillende soorten geurtjes / douchegel, snoep, huishoudelijke artikelen, boeken, spelletjes (waaronder 'real life Angry Birds'), hoofdmassage, tegoedbonnen en andere leuke dingen. Teveel op om te noemen. Allemaal bedankt. Er zaten een heleboel leuke dingen tussen.

Na het feest, wat zo tegen 1:30 uur afgelopen was, moest er nog even opgeruimd worden. Gelukkig waren er een paar gasten die meehielpen. Daarna nog even kort naar een cafeetje in de stad geweest, maar daar ben ik ook maar snel weer weggegaan. Veel te warm en te rokerig. Naar huis gegaan en alles uit de auto gehaald en stilletjes naar binnen gegaan. Ik had namelijk een drietal slapers. Eentje die 's ochtends vertrokken met de fiets was uit Tilburg en twee die met de auto bij Amsterdam uit de buurt kwam. Er waren ook nog twee andere dames die van ver kwamen (Tilburg en Hoorn) en zij hebben op de camping bij Groningen gekampeerd. Na het ontbijt zijn ze aan de einde van de ochtend vertrokken. Phoe... wat een avond. Eerst lekker op de bank ploffen en even een filmpje kijken. Maar zo tegen het einde merkte ik dat ik steeds wegviel (kon ook aan de film, The Expendables, liggen). Toch maar even naar bed gegaan om een uurtje te slapen. Maar een uurtje werden er toch al snel vijf. Oeps. Ik hoop dat ik vanavond nog een beetje slaap.

Ik heb in ieder geval een hele leuke avond gehad en met mij jullie volgens mij ook. Wat vonden jullie het leukste van de avond? Laat even een reactie achter in het reactiegedeelte hieronder. Anyway, rest alleen nog de foto's en een filmpje van twee van de (bewegende) cadeautjes die ik ontvangen heb.

6 reacties

Anoniem's picture
Anoniem (niet geverifieerd)
Wat ben jij gay zeg,

Wat ben jij gay zeg, godverdomme...

XL-Network's picture
XL-Network
Dank je!

Hey anoniem (ik bedoel eindhoven@live.nl),

Dank voor je loepzuivere reactie! Je weet toch gay-feestjes zijn het leukste! Jammer dat je niet aanwezig kon zijn... je had je er vast thuis gevoeld!

Groet,
Wilfred

henk weide's picture
henk weide (niet geverifieerd)
avond

Wilfred, de wijze waarop je het georganiseerd is voor mij een voorbeeld. Volstrekt anders dan anders. Wij zijn wel iets eerder weg gegaan en hebben expres niet uitgebreid afscheid genomen om voor ons moverende redenen. Gerralda wilde nooit, ik herhaal nooit, spelletjes doen. Dank zij jou feest hebben we een sjoelbak, vier op een rij en dergelijke geregeld.!!

Groet

Gerralda en Henk

XL-Network's picture
XL-Network
Congrats!

Wat een feestje al niet kan veroorzaken. Graag gedaan!

Saskia's picture
Saskia (niet geverifieerd)
tnx!

Hee Wilfred,

Bedankt voor het originele, leuke en gezellige avond. 'k heb nog spierpijn van het twisteren Wink. Je hebt er inderdaad veel werk van gemaakt, maar met een goed resultaat.
Ga je nu een spelltejesavond organiseren met alle spelletjes die je hebt gekregen + wijn+ bier? Coole wekker trouwens!

Groetjes, Saskia

XL-Network's picture
XL-Network
Nog een keer?

Ik heb nu genoeg wijn, bier en spelletjes gekregen om nog een (wat kleinere) avond te organiseren. Iemand in Groningen die z'n huis beschikbaar stelt voor een spelletjesavond?