jan
23

Na mijn koude avontuur van afgelopen maandag had ik geen zin om opnieuw bevroren vingers te krijgen. Daarom had ik een lumineus idee. Ik was van plan om de fiets iets meer tegen de winter bestand te maken door in ieder geval de Schwalbe Marathon Winter-achterband opnieuw te monteren. Deze heeft dikke noppen en spikes waarmee je op een gladde ondergrond, zoals sneeuw en ijs, niet stil komt te staan. Daarnaast heb ik een boel sneeuw uit de voorste wielkasten verwijderd en de alle banden weer goed op druk gebracht. En om geen koude vingers te krijgen tijdens al dit klussen (ik heb geen garage en moet dus alles buiten in de kou doen) had ik een fles met warm water meegenomen (zie de foto hier onder). Als ik koude vingers begon te krijgen pakte ik even de fles en warmde ze weer op. Werkt prima, maar de fles koelde op een gegeven moment wel meer af waardoor het langer duurde om m'n vingers weer op te warmen. Maar het is gelukt. Ook met die dikke achterband. Tjonge, wat is dat een klein drama is dat om dat ding te monteren, zeg. Maar hij zit. Morgen weer lekker naar m'n werk over de goed geveegde fietspaden. Alleen op de niet-doorgaande routes ligt nog wat sneeuw. Ik verheug me er nu al op!

Wintervoorbereiding 2013 - Schwalbe Marathon Winter monteren

Wintervoorbereiding 2013 - wielkasten vol met sneeuw