jan
27

Ik heb het ding al een aantal jaren in de kast liggen. Ooit in een grijs verleden ben ik naar een heel mooi skioord in Oostenrijk geweest, maar heb ik hem niet nodig gehad. Totdat ik me bedacht dat het wel handig kan zijn om tijdens het fietsen in deze koude omstandigheden een skibril op te doen. Dus heb ik dat vanochtend gedaan. En ik moet zeggen het is even wennen maar wel heerlijk. Goed zicht, lekker warm en droog en geen last van de sneeuw. Dit had ik veel eerder moeten doen. Het enige minpuntje wat ik kan bedenken is dat ik soms het gevoel heb dat mijn normale bril steeds van mijn neus afzakt. Dit komt omdat hij eigenlijk net iets te breed is voor de skibril en het wat wringt. Maar los van dat is het super!

Fietsen met een skibril

Vanochtend moest ik voor mijn werk naar het datacenter in Groningen om samen met een collega wat extra geheugen in vier van onze servers bij te plaatsen. Een mooie gelegenheid om de skibril uit te testen. Na de vier uur aan werkzaamheden ging ik gelijk door naar onze roeiclub om daar te ergometeren. Onderweg viel er ook nog wat sneeuw waardoor ik ook die omstandigheden kon testen. Heerlijk!

De werkzaamheden in het datacenter gingen helaas niet helemaal vlekkeloos. Een van de vier servers wou niet meer opstarten, grrr. Maar gelukkig was het hele platform dubbel uitgevoerd waardoor we maandag in alle rust naar het probleem konden kijken. Mijn collega heeft tijdens mijn werkzaamheden van het plaatsen van het geheugen in de server nog even een foto gemaakt met zijn iPhone en naar mij toegemaild. Het onderwerp van die mail was: RAMbo. De nerds onder ons zullen hem snappen...

RAMbo

4 reacties

twilwel's picture
twilwel (niet geverifieerd)
skibril

Een jaar of 5 geleden heb ik ook eens met skibril gereden in de velomobiel en was heel tevreden totdat bij een tussensprintje opeens de bril besloeg. Dat was beangstigend, want het zicht was van het ene op het andere moment helemaal weg en door het schuimdek had ik moeite om hem omhoog te schuiven. Een goed anti-condens middels lijkt me dan ook zeker aan te bevelen.

Nico Salfischberger's picture
Nico Salfischberger (niet geverifieerd)
Ski of duikbril

Zelf rijd ik onder koude omstandigheden, ook regelmatig met een ski bril. Ik heb tot nog toe eigenlijk maar twee nadelen ontdekt.
a) Mijn ski bril beslaat subiet als je stil gaat staan, doordat de rijwind niet langer tussen de dubbele glazen "blaast".
b) Mijn wangen en neus voelen (met name de eerste kilometers) erg koud aan.

Een buurman van mij die actief duikt had de hint om eens te kijken of een duikbril met neus afdekking iets zou kunnen zijn. Hij voorzag echter wel problemen omdat de meeste mensen ook veel met de neus ademen en dat dat dan echt niet meer kan.

XL-Network's picture
XL-Network
Beslaan en koude wangen

Gisteren had ik kortstondig een moment dat de bovenkant van mijn rechterkant iets besloeg. Dit kwam inderdaad toen ik wind mee had en er weinig lucht over/door mijn skibril ging. De komende dagen maar eens kijken hoe het gaat (straks weer op pad richting Assen met de fiets).

Wat betreft de koude wangen. Ik heb, zoals je in de bovenste foto kan zien, een bivakmuts op waarbij mijn wangen redelijk goed beschermd zijn tegen de wind. Probeer het eens zou ik zeggen.

Cees's picture
Cees (niet geverifieerd)
Dag Wilfred, Het is wel een

Dag Wilfred,
Het is wel een hele grote bril voor jouw hoofd hoor Smile.
Sommige met een grote valhelm en bril moeten eerst het schuimdek om hun nek leggen en dan hun helm en bril opzetten. Een grappig gezicht.
Groet Cees