jan
31

Gisteren had Ocho wéér een lekke band. En ik wordt er zo langzamerhand een beetje flauw van. Gelukkig was de oorzaak snel te vinden. De wang van de buitenband, een Schwalbe Durano, waren beschadigd.

Schwalbe Durano - beschadigde wang

Vorige week maandag had ik een close encounter met een stoeprandje. Ik vermoed dat de buitenband toen beschadigd is. Hierdoor is vermoedelijk ook het lek in de binnenband ontstaan. Het lek van gisteren zag er ongeveer hetzelfde uit en zat op bijna dezelfde plek. Dat kan dus geen toeval zijn. Omdat ik het probleem, een gat in de wang van de buitenband, niet snel op kon lossen heb ik eerst maar mijn Durano vouwband er omgelegd. Omdat de oude band verder nog goed is (hij heeft iets meer dan 2000 kilometer gereden) wil ik hem eigenlijk niet weggooien. Daarom heb ik er drie stukjes duct tape in geplakt. Hierdoor is het onmogelijk dat de binnenband door het gat in de buitenband komt. De twee binnenbanden die lek geraakt zijn vertonen tekenen dat ze door de hoge druk naar buiten zijn 'geperst' en toen gebarsten zijn. Morgenavond maar eens de originele buitenband terugzetten. Ik ben benieuwd of het werkt.

Schwalbe Durano - 'gerepareerde' wang