feb
24

Vandaag een stukje over verschillende lichaamsdelen. Zoals de voeten, knieën, vingers en hoofd. Maar ik zal bij het begin beginnen. Gisteren zouden we eigenlijk gaan roeien, maar doordat er op diverse stukken van het kanaal ijs lag was dat niet mogelijk. Daarom maar 'lekker' 40 minuten op de ergometer gezeten. Hierdoor was ik 's middag's ook eerder thuis omdat omdat ik ook niet kon coachen door het weer. Ik vond dat de ketting van Ocho, mijn velomobiel, de laatste tijd meer lawaai begon te maken, dus besloot ik om deze na iets meer dan 2600 kilometer maar eens een smeerbeurt te geven. Dan kon ik gelijk even de trappers een beetje naar voren zetten. Zo heel af en toe kwamen mijn knieën (lichaamsdeel 1) tegen de bovenkant van de fiets. En dat is niet fijn. Door de trappers iets naar voren te verplaatsen komen mijn voeten (lichaamsdeel 2) verder weg en kan komen mijn knieën minder hoog. Gelijk maar even een testrondje door het dorp gemaakt en het beviel goed.

Daarna was het tijd voor het smeren van de ketting. Ik had uit m'n schuurtje een doos en twee oude plastic verbandtrommels gepakt, deze gestapeld en onder de achterkant van mijn fiets geplaatst zodat het achterwiel vrij kwam van de grond. Daarna was het een kwestie van aan het achterwiel draaien met de ene hand en met de andere de ketting smeren. En om de olie goed in alle plekjes te krijgen draaide ik na het aanbrengen ervan het achterwiel nog een paar keer goed rond. Tot het moment dat de achterkant van de fiets van de gestapelde doosjes gleed en mijn rechter ringvinger (lichaamsdeel 3) tussen achterwiel en de grond bekneld raakte. Au, dat deed flink veel pijn! Van schrik kijk ik naar vinger en zie dat er een plak vel (inclusief een stuk vlees) van ongeveer een halve vierkante centimeter aan m'n vinger hangt. Shit! Snel naar binnen gegaan, vinger onder de kraan en een papieren zakdoekje er omheen om het bloeden te stoppen. Daarna weer naar beneden gegaan om alles weer op te ruimen. Daarna tijdens het douchen (ik was nog plakkerig van het ergometeren) de wond goed schoongespoeld terwijl ik het flapje van mijn vinger open hield. Raar, het deed niet echt pijn, maar toch werd het me bijna zwart voor de ogen. Dan maar even zitten en uitpuffen. Na het afdrogen nog even mijn vinger onder lauw water gehouden en met een wattenstaafje het overige vuil weggepoetst. Daarna het flapje teruggeplaatst en een doekje er omheen gedaan.

Gewonde rechter ringvinger

De volgende dag zag de vinger er best okay uit (zie foto hierboven). Toegegeven hij was wat blauw/paars van kleur en het was dik, maar dat zou ik ook zijn als ik zo behandeld was. Ik kwam nog wat transparant vocht uit, maar dat was het dan ook zo'n beetje. Gaat helemaal goed komen dacht ik zo. En het leek er ook op dat het flapje goed aan de rest van de vinger hechtte. Tijd om naar de roeiclub te gaan, want vandaag konden we wel het water op. Het ijs was verdwenen. Ik kom beneden bij mijn fiets en zie dat deze een stukje verder naar achteren staat dan normaal. Hij staat nu nog maar zo'n vijf centimeter van een stenen muurtje. Hmm, raar. Ik loop om en zie dat het schuimdeksel er half op zit. Dat is raar, ik zou zweren dat ik die gisteren toch goed bevestigd had? Zou wel door mijn 'toestand' komen. Maar toen ik de fiets klaarzetten om te vertrekken zag ik dat de voorste derailleur in de laagste stand stond. Nu wist ik het zeker. Er had iemand met z'n tengels aan mijn fiets gezeten. Oh, daar kan ik toch zo boos om worden! Gelukkig mocht ik deze boosheid er af fietsen want ik was al een beetje laat voor het roeien. En nu komen we bij het hoofd (lichaamsdeel 4). Ik had mijn Ekoi-helm met vizier weer teruggevonden. Door deze samen in combinatie met mijn Buff op mijn hoofd te zetten, bleef hij lekker warm. Daar wordt je een blije fietser van.

Na het roeien en het teamoverleg over de komende roeiwedstrijden (de Heineken Roeivierkamp en de Head of the River Amstel) ging ik weer lekker naar huis. Thuisgekomen kwam ik mijn onderbuurman tegen en vertelde hem van de 'hangjeugd' die waarschijnlijk aan mijn fiets hebben gezeten. Volgens hem was het te koud voor hangjongeren en hadden de buren direct op de hoek van waar ik mijn fiets stal er iets mee te maken. Ze hadden gisteravond namelijk een feestje en de gasten stonden voor de deur (en dus vlak bij mijn fiets) te roken. Alcohol en onweerstaanbare objecten (zoals Ocho) zijn natuurlijk geen goede combinatie. Dus bij de buurvrouw aangebeld en even gevraagd hoe het zat. Zij wist van niets en had nog expliciet gezegd dat ze er niet aan mochten zitten. Maar ja, als de drank in de man is... Ze zou nog wel even navraag doen bij de feestgangers. We zullen zien. Er is verder niets beschadigd of zo, maar het kan natuurlijk wel. En het is niet netjes om ongevraagd aan andermans spullen te zitten.