jun
14

Afgelopen zaterdag gingen we met onze theatersportvereniging Ulteam zeilen op het Zuidlaardermeer. Voor mij was het de eerste keer op z'n klein bootje (een valk). Het weer was perfect met wat lichte bewolking en een aardige wind.

Zeilen op het Zuidlaardermeer 2013 (Ulteam)

Iedereen zou gaan verzamelen op het centraal station in Groningen. Voor mij was het maar een uurtje fietsen naar het Zuidlaardermeer, dus besloot ik rechtstreeks te fietsen. In Haren heb ik nog een andere theatersporter opgepikt en zijn we samen (rustig aan) doorgefietst. Langzaamaan druppelde iedereen binnen en na het uitdelen van de zwemvesten en het geven van enige instructie zijn we met een viertal boten met elk een kapitein het meer opgevaren. Onze kapitein Herman was de beste van de vier boten omdat wij het meest schuin gingen en het water bijna over de boordrand naar binnenkwam. Smile

Nadat we zo'n 20 kilometer over het meer zijn gevaren hebben wij bij Klein Scheveningenvaart aangelegd, wat gegeten, gedronken en een frisbee gegooid. Daarna weer ingestapt en verdergezeild. Behalve Willem. Bij het uitzetten van de boot kon hij niet snel genoeg instappen (zonder rare capriolen uit te halen). Dus hebben we nog een paar rondjes gedraaid om te manoeuvreren zodat hij weer in kon stappen. En toen ook dat weer klaar was zijn we het meer opgegaan.

Ik had wel zin om eens te sturen. En zo midden op het meer was dat geen probleem. Het was even wennen, maar het ging best goed. We zijn zelfs nog een keer of vijf a zes overstag gegaan. Superleuk!

Na het zeilen hebben we bij restaurant De Bloemert naast de zeilschool nog even wat gedronken en zijn vervolgens naar de Four Roses in Groningen gegaan om nog wat te eten. Daarna naar huis gegaan, gedoucht en heerlijk geslapen na een lange inspannende dag.