jul
27

Vanochtend was het tijd om de spullen in te plakken, Wuppertal achter mij te laten en naar Bonn te gaan. Het op staan, ontbijten en inpakken was in anderhalf uur gedaan en daarna had ik nog wat tijd over om mijn broer Ewout te helpen met het inpakken van zijn caravan. Iedereen op de camping gedag gezegd en om half twaalf in de fiets gesprongen voor de 82 kilometer richting het zuiden.

Ik was ongeveer zo'n 1:15 uur onderweg toen het lichtjes begon te regenen. En in een afdaling met zo'n 50 tot 60+ km/u is dat niet zo fijn kan ik je zeggen. Wat ook niet fijn is is dat de ketting er af vloog. Halverwege de afdaling de fiets op een parkeerplaats gezet en het euvel verholpen. Inmiddels was het een stuk harder gaan regenen en klonk er links en rechts ook diverse onweersklappen. Toch maar besloten om in een dorpje bij een bushalte te gaan schuilen. Kon ik gelijk even rustig zitten en wat eten.

Wuppertal-Bonn 2013 (bushalte)

Nadat de regen weer opgedroogd was kon de reis weer verder gaan. Bonn ligt per saldo een stuk lager dan Wuppertal en hierdoor ging je meer omlaag dan omhoog. De klimmetjes waren niet zo heel erg steil en de afdalingen waren lang en overzichtelijk. Zo heb ik het graag.

Zo'n 20 kilometer voor Bonn kwam ik op een stuk off-road door een met schaduw overgoten bos. Aangezien ik voor op schema lag besloot ik om een korte pauze in te lassen.

Wuppertal-Bonn 2013 (bos)

Na het bos weer mijn weg vervolgt en linksaf geslagen om vervolgens gedwarsboomd te worden door een boom. Blijkbaar lag deze er al een tijdje omdat het gras ernaast plat gereden/gelopen is door de vele fietsers en voetgangers die Duitsland rijk is.

Wuppertal-Bonn 2013 (boom)

Om even voor vier uur kwam ik aan in Bonn en Josef had al het karakteristieke geluid van de velomobiel herkend en riep mij toe: "Je hebt het gered!". Velomobiel naar binnen gezet en met opa Josef en kleindochter Lilly de stad in geweest om onder andere iets te gaan drinken in de biergarten langs de Rijn.

Wuppertal-Bonn 2013 (biergarten)

Na een lange wandeling en een bezoekje aan de speelplaats zijn we in huize Janning met vrouw en dochter gaan BBQ'en. Een dikke steak met pastasalade stond op het menu. Een heerlijke hoeveelheid nieuwe energie na een lange warme dag fietsen.

Morgen gaan we (Josef en ik) zo'n 180 kilometer richting Igel om de rest van de Euro Tour-mensen te treffen. Ben benieuwd naar de rest van de groep.