jul
29

Na gisteren van een heerlijke maaltijd (Jagersteak met friet) en genoeg (alcoholvrij) drinken te hebben genoten was het heerlijk slapen. De wekker ging pas om 7:00 uur en om even voor 8:00 uur waren we vertrokken. Ik ben samen met Josef naar Trier gefietst om ontbijt te halen. Bij een van de vele broodjeszaak hebben we genoten van de kwaliteiten van de Duitse bakkers. Daarna was het tijd om naar de Viehmarkt (Veemarkt) te gaan voor een persfoto en verhaal. In totaal waren er 11 velomobielen en 1 open ligfiets op de foto gekomen. Een paar mensen hadden blijkbaar geen zin in een fotomoment en zijn even verderop gaan ontbijten. Tevens had iemand een reservebuitenband voor Josef meegenomen.

Euro Tour 2013 - Dag 9 (pers in Trier)

We hebben vandaag zo'n 130 kilometer langs de Moezel gefietst. Dat betekend niet klimmen en dus ook niet afdalen, maar gewoon heerlijk hard fietsen over de grotendeels mooie fietspaden vlak langs de Moezel. Dat wij niet de enige waren mocht duidelijk zijn, maar de  fietspaden waren vaak breed genoeg dat we gewoon op volle snelheid langs door konden fietsen. Op volle snelheid betekende vandaag rond de 37 a 38 km/u.

Euro Tour 2013 - Dag 9 (andere fietsers langs de Moezel)

Om 13:00 uur hadden wij een 'afspraak' in Bernkastel op het marktplein. Ook hier zou iemand van de pers aanwezig zijn om onze velomobielen te fotograferen en een verhaaltje op te schrijven voor de (ik vermoed plaatselijke) krant. Helaas waren hier maar vier velomobielen die op de foto gezet konden worden. Aan aandacht ontbrak het op dit kleine pittoreske plein echter niet. In plaats van de gebouwen werden onze fietsen veelvuldig op de foto gezet.

Euro Tour 2013 - Dag 9 (meer aandacht in Bernkastel)

Toen we weer zouden vertrekken wou ik nog wat water uit mijn Camelbak halen en zag dat deze van de 'klerenhanger' afgeschoven was. Dat is raar... dat was gisteren ook al gebeurd. In eerste instantie dacht ik dat ik de waterzak gisteren niet goed vastgemaakt had, maar een tweede keer. Nee, dat kon niet. Bij nadere inspectie bleek de klerenhanger bij mijn rechterschouder afgebroken te zijn. Heb dus even met Velomobiel.nl gebeld en zij wisten mij te melden dat ik gewoon verder kan fietsen mits ik niet met 70 km/u over een drempel knal.

Euro Tour 2013 - Dag 9 (defecte klerenhanger)

2 reacties

Marcus (VeMotie)'s picture
Marcus (VeMotie) (niet geverifieerd)
BOK's picture
BOK (niet geverifieerd)
Mooie route

Mooie route - in 1985 als puber met de werkweek gedaan (Reil).
Oh, en zoekzoek: denk aan je stam + T, niet stam + D Wink