jul
29

Gisteren samen met Josef vanuit Bonn naar Igel aan de Moezel gefietst om de rest van de Euro Tour-groep te treffen. Er was onweer voorspelt, maar dat viel gelukkig mee. We hebben alleen het tweede deel van de tocht veel regen gehad.

Josef fietste lekker door, maar het feit dat ik niet op de navigatie hoefde te kijken maakte veel goed. Vandaag stond in het teken van veel klimmen en weer afdalen. De eerste paar uur was het ook half-bewolkt, maar warm genoeg om flink te zweten. Aangezien er op zondag altijd op de Nurnburgring gereden wordt had Josef een route gemaakt die de straten die daar naartoe leidden vermijd. Wel kwamen we nog een stukje langs de racebaan. Niet alleen de auto's die daar in de omgeving reden snel, maar ook de fietsers. Heb in een afdaling volgens mij 98 km/u aangetikt.

Ook de politie vond dat wij te snel reden want toen wij met zo'n 50 km/u door een dorpje reden kwamen wij een Streiffenwagen tegemoet. Een minuut later werden ingehaald en gingen de blauwe lampen aan. Ze willen alleen weten of er ook een motortje in zat.

Euro Tour 2013 - Bonn-Igel (politie)

Halverwege de tocht kwamen wij in Daun en hebben daar aan de start van een oud treinspoor wat nu een fietsroute is lekker in de wagon gegeten. Worst met brood en een kop tomatensoep.

Euro Tour 2013 - Bonn-Igel (treinwagon)

De spoorbaan liep licht omhoog en dat fietste erg prettig. Omdat het een spoorlijn is waren er ook een paar tunnels (drie of vier zo uit mijn hoofd). De langste van deze tunnels 560 meter lang. De leukste tunnels waren de laatste twee. Deze hebben wij met zo'n 40 a 50 km/u genomen.

Euro Tour 2013 - Bonn-Igel (tunnel)

Helaas hebben wij ook pech gehad onderweg. Aan het begin van een nieuw stuk spoorlijnfietsbaan klapte Josef zijn achterband. De wand van zijn Schwalbe Kojak was versleten (vermoedelijk schade aan een steen of zo). Hierdoor is de binnenband naar buiten gekomen en is geknapt. Met wat tape hebben wij de buitenband kunnen op kunnen lappen en de laatste paar uur hebben we naar Igel gered. Morgen in Trier maar even een nieuwe achterband kopen.

Euro Tour 2013 - Bonn-Igel (lekke band)

Na zo'n 175 kilometer was de camping in Igel bereikt. Wij waren de eerste en de regen was inmiddels opgehouden. Tent opgezet, snel gedoucht en de kleren onder het warme water gehouden. Daarna lekker eten met een aantal andere mensen die inmiddels aangekomen waren.

Euro Tour 2013 - Bonn-Igel (eten)