aug
1

Vandaag begon de reis vlak voor Keulen en het idee was om ergens in de buurt van de Dom ontbijt te gaan halen. De stad was vanaf ver al te zien.

Euro Tour 2013 - Dag 11 (Keulen)

Eenmaal bij de Dom in Keulen aangekomen duurde het even voordat iedereen er was. Gelukkig gaf dat de toeristen wat tijd om foto's te maken.

Euro Tour 2013 - Dag 11 (Dom)

Toch besloten dat we niet in Keulen, maar een plaatsje zo'n 30 kilometer verderop gingen lunchen. Knor-knor deed mijn maag. Dan maar een Knoppers-koekje naar binnen werken. Maar uiteindelijk kwamen wij in Zons aan en kregen wij na enig doorzeuren van het plaatselijke restaurant een ontbijt. Terwijl we wachtten totdat het eten klaar was kon ik gelijk even mijn ketting smeren. Bij gebrek aan een fatsoenlijk 'hou-het-achterwiel-van-de-grond'-ding heb ik een andere creatieve oplossing bedacht.

Euro Tour 2013 - Dag 11 (laptopstand)

Onderweg kwamen wij ook nog twee racefietsers tegen die wel zin hadden in een stukje racen tegen wat velomobielen (met vakantiebagage). Uiteindelijk zaten wij rond de 40 km/u, maar ze konden het wel (eventjes) volhouden. Goed zo heren!

Euro Tour 2013 - Dag 11 (racefietsers)

Andere dingen die ik tegen kwam waren een heleboel verkeerslichten. En bijna allemaal stonden ze op rood. Zo in de stad is dat telkens optrekken en stoppen geen lolletje. We waren met een vrij grote groep (zo'n 10+ fietsers) met verschillende rijstijlen en ik besloot om als voorrijder niet telkens te stoppen als er een gat geslagen werd. Onder het motto 'immer gerade aus' (steeds rechtdoor) ben ik doorgefietst en zo'n half uur later bij de eerstvolgende afslag heb ik gewacht op de rest. Maar niemand kwam. We (ik, de Flevobike-fietser en twee 'daggasten' met hun Evo K) hebben zo'n 20 a 25 minuten gewacht, maar nog steeds niemand. Dan maar doorgefietst. Later bleek dat een van de Poul (een van de Denen) met zijn Milan door een(kleine) truck expres aangereden werd. Niemand was gewond, maar de fiets was wel beschadigd. Met een aantal getuigen (medefietsers) zijn ze naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen. De veroorzaker was namelijk doorgereden, maar het kenteken hadden ze wel onthouden.

Net als alle andere dagen kwam ik als eerste aan op de camping. Deze keer alleen, want Josef (waar ik de afgelopen twee dagen mee gefietst had) was na het ontbijt in Zons naar huis gegaan. Nadat de tent eenmaal stond, ik gedoucht was en mijn oplaadbare dingen bij een naburige caravan gedropt had ging ik nog even lekker een stukje voor dit blog schrijven. Een uurtje later kwam de volgende Euro Tour-rijder. De Deen Søren met zijn oranje Strada. Nog een uurtje later kwamen de rest van de rijders binnendruppelen.

Totaal vandaag 122 kilometer gefietst. Nog twee dagen en zijn wij in Leer waar we door de burgemeester ontvangen worden.