aug
6

Ontspannen wakker geworden zonder mij druk te hoeven maken om ontbijt en het inpakken van een tent. Daarna om 8:00 uur vertrokken en 55 kilometer naar Lingen gefietst waar ik de rest van de groep zou treffen bij een afgesproken plek. Een uur voor het afgesproken tijdstip kreeg ik van Matthias een SMS met de vraag of ik ook bij een nabijgelegen fietsenwinkel kon zijn. Hij moest namelijk nog wat voor zijn Flevobike halen. De weg naar Lingen was, in Nederland althans, grotendeels langs een mooi watertje. In Duitsland veel langs de Bundesstraße gefietst, wat ook prima ging.

Euro Tour 2013 - Dag 13 (onder de brug)

Om 10:15 uur was ik bij de fietsenwinkel en om 10:30 uur stonden we onder de brug op de afgesproken plek om op John te wachten. Achteraf bleek dat hij al twee uur eerder vertrokken was en hij dus uiteraard als eerste op de camping in Leer aan zou komen. Terwijl wij tevergeefs wachtten op John kwam ik er achter dat de klerenhanger van mijn fiets op nog een andere plek gebroken was. Bovenaan in het midden. Hoog tijd dus voor een vervangend exemplaar.

Euro Tour 2013 - Dag 13 (gebroken klerenhanger - deel 2)

We hebben grotendeels de B70 (Bundesstraße) gevolgd richting de eindbestemming Leer. Het naastgelegen fietspad trapte lekker door. Wel stond er ergens op de route een auto met de neus op het fietspad geparkeerd waardoor we er omheen moesten slalommen. De eigenaren van het voertuig waren druk bezig met het verzorgen van het kruisje van een verkeersslachtoffer. Daarbij creëerden zij bijna een nieuw ongeval door hun ongelukkige parkeeractie.

Bij Lathen een hebben wij allemaal een lekker groot ijsje gehad met een glas koud drinken en bij Papenburg heb ik nog eens een groot glas cola genomen. Het was tussen de 35 en 40 graden Celsius die dag.

Euro Tour 2013 - Dag 13 (bananasplit)

Op zo'n 1,5 kilometer voor de camping merkte ik dat mijn rechter band zacht was. Vermoedelijk lek gereden door een oneven stukje weg toen ik een brug afging. Geprobeerd om met de zacht wordende band de camping nog te halen om zo de toer zonder lek af te sluiten, maar het mocht niet baten. In het zicht van de finish heb ik de binnenband toch nog moeten vervangen.

Euro Tour 2013 - Dag 13 (we hebben Leer gehaald)

Eenmaal op de camping aangekomen hebben wij onszelf op een groot glas Erdinger Weißbier getrakteerd. Daarna lekker in het gras (of op een matje voor de mietjes) gelegen en van onze 'overwinning' genoten. 's Avonds vlak bij de camping naar het Texas steakhouse geweest voor een lekker groot stuk vlees. Meer mensen hadden hetzelfde idee waardoor we met het warme weer binnen moesten zitten. Vandaag 155 kilometer gefietst.

Euro Tour 2013 - Dag 13 (bier)

Euro Tour 2013 - Dag 13 (rust)

Onderhoud / kosten: 
Lek 10 (rechtsvoor)