aug
17

Vorig jaar september had ik een 'feestje' georganiseerd met de titel Feestboek. Het feest was een groot succes en een van de cadeau's die ik ontvangen had was een Bongo-bon. Zo'n bon geeft je recht op een leuke activiteit naar keuze. Gisteren heb ik samen met een goede vriendin van mij gebruik gemaakt van de Bongo-bon en zijn we naar Lauwersoog gereden waar we op het schip de Boschwad eerst richting Engelsmanplaat zijn gevaren om de natuur daar te beleven. Daarna via wat zeehonden die op een zandbank lagen te zonnen naar Schiermonnikoog doorgevaren waar we een tandem hebben gehuurd en heb eiland rond hebben gefietst.

Als eerste de Engelsmanplaat. Samen met onze gids Cor de Gans hebben wij het schip verlaten door de laatste 20 meter tot met onze knieen in het water naar het 'vaste land' te lopen. Het water was echt heerlijk warm. Op de plaat heeft hij ons verschillende dingen laten zien, zoals het seksleven van een krab (wist u dat een mannetjeskrab twee penissen heeft?), kwallen zijn niet eng en voelen geleiachtig aan, wadpieren die zichzelf in een U-bocht onder het zand begeven en meer van dat soort leuke dingen. Na een uurtje of twee op de plaat rondgewandeld te hebben zijn we weer aan boord gegaan en zijn we langs wat zeehonden gevaren. Daarna door naar het eiland om dat voor een uurtje of drie te verkennen.

Voor mij was het de eerste keer op een rechtop-tandem (ligtandem heb ik wel eens een paar keer gedaan). Het ging best goed. Het ding fietste zelfs beter met bereider achterop, dan zonder. We zijn eerst naar het dorp gefietst om wat te gaan eten. Daarna via de vuurtoren de duinen in en de bunker bezocht. Op de terugweg nog via de ijsboer een ijsje gehaald (gemaakt van melk van lokale koeien) en terug naar de boot. Een hele leuke dag die qua temperatuur erg aangenaam was (zo'n 24-25 graden Celsius).