aug
6

De laatste keer in een tent geslapen, nou ja... voor de komende tijd dan. Matthias was om 5:13 uur al weg. Hij had zijn bus gehaald die in Leer stond, de fiets achterin geladen en is vertrokken. Zelf ben ik om 7:00 uur opgestaan en mijzelf klaar gemaakt voor de laatste rit naar huis. John zou een stuk met mij mee fietsen richting Groningen. Het plan was dat hij daar op de stadscamping zou blijven en daarna door zou gaan naar Dronten. Toen ik bijna alles ingepakt had begon het lichtjes te regenen, maar dat was niet zo erg. John moest alleen nog wat meer dingen inpakken.

Omdat een lekke band tijdens de toer nog niet genoeg was besloot mijn linker band na 20 minuten fietsen vandaag ook lek te gaan. Door het natte wegdek was er een stukje glas in de band terecht gekomen. Tijdens het vervangen van de binnenband fietste de Duitse mevrouw die wij enige tijd daarvoor ingehaald hebben ons weer voorbij. Na het oplappen van de lekke band hebben wij haar weer ingehaald en zijn we in Bunde bij de plaatselijke bakker een broodje gaan eten. De eerder ingehaalde vrouw kwam ook in Bunde ons groetend voorbij fietsen. Iets met een schildpad en een haas.

Bij Bad Nieuweschans zijn we de grens overgestoken en daar wachtte ons weer een typisch Nederlands fenomeen, een fiets in de lantarenpaal. Tevens fietste de Nederlandse wegen veel beter en vertrouwder.

Euro Tour 2013 - Leer-Noordhorn (fiets)

Euro Tour 2013 - Leer-Noordhorn (John)

Mijn idee was dat we tot Scheemda dezelfde route zouden volgens als voor dag 1 en we daarna via Meerwijck zouden gaan en daar het pontje te nemen en pauze te houden. John is al een tiental aantal jaren ouder dan ik en hij liet mij ook naar hartelust aan de zwengel draaien om het pontje heen en weer te bewegen naar de pauzeplek aan de overkant. Het broodje kroket voor mij en het broodje paling voor hem. Nadat John nog wat geld bij de bank in Haren heeft gehaald is hij doorgegaan naar de regio Appelscha en heb ik de weg langs het Noordwillemskanaal gevolgd via het Paterswoldse meer. Ook via het Stadspark is het altijd fijn fietsen. Een hele leuke route dus. Zo even voor 14:00 uur was ik thuis en zaten er al weer bijna 95 kilometers op.

Euro Tour 2013 - Leer-Noordhorn (lunch)

Onderhoud / kosten: 
Lek 11 (linksvoor)