maa
6

De zaterdag begon zoals gebruikelijk met een ritje naar de roeiclub. Nog twee weken en dan mogen we. 8 kilometer roeien op de Amstel in Amsterdam. Ik ben benieuwd. Na het roeien snel weer verder gegaan naar de Ligfietsgarage Groningen voor de proefrijdag. Had even zin om een kijkje te nemen. Daarna snel naar huis om te douchen en te eten, want ik zou vanavond een nat pak gaan halen.

Om 17 uur werd iedereen die zich opgegeven had voor de 'omslaan in de boot' cursus verwacht in het zwembad van Kardinge. Daar hadden ze drie skiffs in het water gelegd zodat je in het warme en schone water van een zwembad kan oefenen met het weer in de boot klimmen. Zelf ben ik tijdens het normale roeien nog nooit omgeslagen en ik heb dus geen idee hoe makkelijk of moeilijk ik weer in de boot kom. Mijn vermoedens waren dat dat vrij makkelijk gaat. Ik ben namelijk lenig, sterk, handig en heb een goed evenwichtsgevoel. Het in de boot klimmen was voor mij een eitje. Een aantal andere oefeningen waren het gaan staan in de boot en dan de riemen loslaten. Je kan 1 riem op het boord leggen en daar steun mee zoeken. Daarna verplaats je je gewicht en hel je iets over naar de andere kant. Iets moeilijker is het als je de riemen langs de boot legt (slippen heet dat), dan kan de riem niet meer op de boot en het water leunen. Alle capriolen zijn gefilmd en zijn hieronder te bekijken (samen met een paar foto's).

Nadat ik weer droog en omgekleed was moest ik snel naar de USVA omdat wij van onze theatersportvereniging die avond een "Ondertussen in de keuken" zouden gaan spelen. Een verhaalvorm waarbij een regisseur, een wisselend persoon uit onze groep, telkens een scene maakt met een x aantal spelers, een spelvorm en eventueel een onderwerp. Daarna is het zaak om de verschillende losse scenes zo goed en zo kwaad mogelijk aan elkaar te breien om er een groot verhaal van te maken. In grote lijnen is dit ook goed gelukt en de (uitverkochte) zaal genoot met volle teugen, bijna net zoveel als de spelers. Wat kwam er die avond allemaal voorbij? Een liefdesrelatie tussen Barend (metselaar en bezig met de wederopbouw na de oorlog) en zijn sergeant, Tatjana Šimić en Frank die allebei op zoek waren naar 'de ware', broer en zus (en de vrouw van de broer) die allemaal Geert Wilders hoog in het vaandel hadden en nog wat losse scenes over Adam en Eva, de mergelgrotten in Limburg waar kolen gevonden waren en een Mexicaanse gitaarspeler die op de begrafenis van de moeder van broer en zus speelde. Kortom een superavond die ik niet snel zal vergeten.