jun
21

Een aantal weken lang heeft mijn website proefgedraaid op mijn eigen VPS en dat ging zonder al te veel grote problemen. Daarom heb ik zojuist mijn website van mijn huidige provider (Antagonist, waar ik trouwens heel tevreden over was) naar een VPS van DirectVPS. De hele migratie duurde nog geen uur. Zoals ik dus al zei... geen al te grote problemen.

Wat is een VPS en wat kun je er mee?

VPS staat voor Virtual Private Server en is eigenlijk een virtuele server in een fysieke server. Hierdoor heb ik de beschikking over een volledig werkend systeem zonder dat ik dure hardware hoef te kopen. De hosting is wel wat duurder dan bij een simpel abonnement, maar je krijgt hiervoor veel meer dingen terug. Zo heb ik 1 GB aan geheugen, 100 GB schijfruimte en 1 TB aan dataverkeer. Ook is het nu kinderspel om meerdere websites op een account te draaien. Op die manier kan ik al mijn sites (ik heb er namelijk nog een paar meer) op dezelfde server zetten en scheelt dit ook weer in de kosten. Ook is de VPS sneller omdat je website niet op een server met honderden andere sites staat, maar op je eigen (virtuele) server die een vaste gegarandeerde hoeveelheid capaciteit heeft.

Wat zijn de verdere plannen?

Als eerste wil ik nog een paar andere sites migreren (een stuk of 2 tot 4) en daarna moet ik de domeinnamen nog verhuizen (deze staan nu nog bij Antagonist). Verder zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos. Ik heb de server in eigen beheer dus kan ik doen en laten wat ik wil, zoals bijvoorbeeld mijn eigen nameserver draaien. Iemand nog goede ideeën?

2 reacties

Anoniem's picture
Anoniem (niet geverifieerd)
drupal error

Bovenaan de pagina staat nu wel een Drupal fout te lezen...

XL-Network's picture
XL-Network
Probleem bekend

Het probleem is bij mij bekend en ik ben er nu achter wat de oorzaak is. Doordat ik mijn Drupal-installatie 'multi-site' heb gemaakt (lees: meerdere Drupal-sites in dezelfde codebase) heb ik de afbeeldingen etc. moeten verplaatsen naar een andere directory. Hiervoor heb ik een simpele find-and-replace in het te importeren SQL-bestand gedaan. Alleen staan hier ook geserialiseerde gegevens in die nu niet meer kloppen (lees: de eerste waarde is altijd de lengte van de 'value', en die is dus veranderd). Ik ga eens op zoek naar een script wat dit allemaal aan kan passen. Bedankt voor het melden iig.