dec
18

Iets meer dan een maand geleden kwam de lustrumcommissie van onze roeiclub met het idee om de stuur eens in het zonnetje te zetten. Vaak zit hij (of zij) twee uur lang stil in de boot. Regen, hagel, wind en allemaal andere soorten ongemak heeft hij te verduren. En waarvoor? Om de roeiers in goede banen te leiden. Daarom vonden de mensen van de lustrumcommissie het een goed idee om een bokaal in het leven te roepen genaamde De Roerkoning.

Omdat ik zelf een aantal ploegen stuur/coach (zo'n drie stuks) leek het mij wel leuk idee om mensen te vragen om mijn te nomineren, maar alleen als ze zelf vonden dat ik het verdien. Van een paar mensen had ik een berichtje teruggekregen. En ook tijdens het sturen van ploegen, maakte ik vaak even een grappige verwijzing naar het feit dat je nog steeds kon stemmen (knipoog).

Vrijdagavond na de boerenkoolmaaltijd, die trouwens goed binnen te houden was, was de uitreiking van de bokaal. Allereerst werd de lijst van alle genomineerden bekendgemaakt. Het waren er een boel en er zaten ook een paar goede tussen. Ik had niet het idee dat ik 'm zou winnen. Maar het telefoontje en een sms'je van twee personen diezelfde middag met de vraag of ik er die avond ook bij zou zijn deden me toch anders vermoeden. Eerst werd het verhaal van de bokaal en het kleine vinnetje op de bokaal uitgelegd (zie foto hieronder). Daarna was het tijd voor de bekendmaking.

Stomverbaasd was ik toen ik hoorde dat ik De Roerkoning van 2011 geworden was. Er hadden maar liefst zeven verschillende ploegen op mij gestemd. Ik ben dan ook zeer vereerd dat ik deze bijzondere titel een jaar lang mag dragen. De bokaal staat nu thuis in de kast, maar in februari 2012 moet hij weer ingeleverd worden. Dan is het de verjaardag van KGR De Hunze en komt de bokaal in de prijzenkast te staan waar iedereen hem kan bewonderen. De oorkonde, die bij de bokaal hoort, mag ik natuurlijk thuis wel houden.

De Roerkoning 2011 - award

De Roerkoning 2011 - inscription

De Roerkoning 2011 - certificate

De Roerkoning 2011 - explanation

Mocht je er vrijdagavond niet bij zijn geweest dan kun je hier nog even kijken hoe bescheiden ik was in het in ontvangst nemen van de bokaal.