jul
4

Zoals ik in mijn blogpost over Cycle Vision al meldde functioneerde mijn linker richtingaanwijzer al een tijdje niet meer goed. De voorste brandde heel erg zacht terwijl de achterste helemaal niets meer deed. Daarom had ik vandaag een afspraak gemaakt met Felix, de electonica-man van Sinner Bikes. Van mijn werk een paar uurtjes vrij genomen en rond 15 uur was ik in de werkplaats. Fiets op z'n kant op de 'operatietafel' en speuren waar het probleem zit.

Als eerst hebben we achterste LED verwijderd omdat deze helemaal niets meer deed. Even doormeten en jawel hoor. Een hele hoge weerstand. Vermoedelijk stuk dus. Andere LED gesoldeerd en opnieuw getest, maar... nee hoor, er gebeurde nog niets. Voorste LED verwijderd, vervangen, opnieuw gesoldeerd... hmmm, kabelbreukje gerepareerd. En nog steeds deed het zaakje het niet. Wel brandden nu beide LEDjes zwak. Er moest dus nog een ander probleem zijn.

Sinner Mango+ - richtingaanwijzerprobleem oplossen (fiets op z'n kant)

Sinner Mango+ - richtingaanwijzerprobleem oplossen (richtingaanwijzer solderen)

Alle bekabeling langsgelopen en uiteindelijk het dashboard verwijderd om te kijken of daar misschien iets fout in zat. In eerste instantie leek alles in orde, maar al snel zagen we dat een krimpkous van 1 van de lassen afgegaan was. Hoera, zou dat de oorzaak zijn geweest? Nee... helaas niet.

Sinner Mango+ - richtingaanwijzerprobleem oplossen (dashboard verwijderd)

Inmiddels was het al weer 17 uur geweest en was het tijd om te gaan. Zonder mijn fiets. Maar gelukkig kon ik een Sinner Mango Sport meekrijgen als leenfiets. Er zat alleen dagrijverlichting op, maar gelukkig had ik nog een hoofdlampje bij me. Na het coachen van mijn damesroeiploeg, het geven van skiff-1-instructie en de seizoenseindborrel van onze theatersportvereniging was het lichtelijk donker aan het worden. Maar alles is goed gekomen. Mijn fiets staat nu eenzaam en alleen in de werkplaats van Sinner. Hopelijk is hij morgen weer klaar.

3 reacties

Ben's picture
Ben (niet geverifieerd)
linker knipperlicht

Ik had het zelfde probleem in mijn Quest.
Het was gewoon de schakelaar, overgangs weerstand in de positie naar links.
Schakelaar vervangen, probleem opgelost.

XL-Network's picture
XL-Network
Ik weet het niet

Volgens mij zit het niet in de schakelaar omdat hij het bij de alarmlichten ook niet doet (rechts wel trouwens en het lampje op het dashboard ook). Ik hoop vandaag een mailtje te krijgen dat 'ie weer klaar is.

PS. Je had je reactie bij het Engelstalige artikel geschreven. Als je aan de linkerkant op 'Nederlands' klikt kom je bij de Nederlandse versie van de site uit.

Fred's picture
Fred (niet geverifieerd)
Interessant

Respect, het is nog een heel karwei geweest dus... Fijn dat het weer voor elkaar is.