maa
26

Vorige week woensdagavond ben ik in voorbereiding van het grote project naar de bouwmarkt geweest om een aantal rolgordijnen te halen. Mijn moeder attendeerde mij er op dat ik naar de Praxis moest gaan omdat ze daar 25% korting op alle raamdecoratie gaven.

In eerste instantie wilde ik vouwgordijnen omdat ik dat mooi vond lijken, maar het probleem was dat ze niet genoeg hadden om alle ramen te voorzien. Uiteindelijk toch met een mooi setje rolgordijnen bij de kassa beland. Daar aangekomen verwachtte ik dat ik over alle artikelen 25% korting zou krijgen. Maar het meisje achter de kassa vertelde dat ik maar op een artikel 20% extra korting zou krijgen (er zat standaard al 5% op). Met enige tegenzin verliet ik de winkel en plaatste ik alles in mijn auto. Maar het zat mij toch niet lekker. Dus teruggegaan naar de klantenservice en om uitleg gevraagd. De dame daar gaf mij gelijk en zei dat het fout in de folder stond. Ik kreeg dus nog 24 euro terug. 'Moeilijk doen' loont dus.

Afgelopen zaterdag eindelijk tijd gevonden om ze op te hangen. De eerste paar schroeven gingen vrij zwaar (lees: je houd er een polsblessure aan over), dus toch maar besloten om eerst een gaatje in het kozijn te boren. Dat scheelt. Van mijn werk had ik een snijmat, -lat en mesje geleend om de gordijnen op maat te snijden. Bij de eerste is het toch altijd even puzzelen, maar uiteindelijk hing hij.

Nu het eerste rolgordijn was gemonteerd, was het nu alleen een kwestie van herhalen voor nummer twee en drie. Zo gedaan zou je zeggen. Nou nee. Na het voorboren ging het tijdens het indraaien van de schroeven ineens... Plok. Schroefkop afgebroken. Okay, kan gebeuren. Maar de tweede schroef ook. Zijn die dingen van chocola gemaakt of zo? Wat ik ook probeerde, ik kreeg ze er niet meer uit. Nou ja, dan zet ik ze wel een centimeter verder opzij heeft niemand last van.

Inmiddels hing het tweede rolgordijn ook. Op naar de derde. Nu kan mij niets meer gebeuren. Dacht ik. Bij het boren van het een na laatste gat. Pok. Boor gebroken. Nou moe?! In plaats van een 2 mm de 2,5 mm boor gemonteerd (gaat ook prima) en ook die. Plok. Kapot. Zucht... het zit ook niet mee.

Maar na een middag/avond met frustraties en tegenslagen is het toch gelukt. Een mooi verduisterde kamer.

Rolgordijnen woonkamer

Vanavond haal ik de (bijna) laatste onderdelen voor mijn grote project op. Eventjes op en neer rijden naar Emmeloord (ongeveer 2 uur heen en terug). Zondag over twee weken komen mijn ouders langs en gaat mijn vader me helpen om alles te monteren. Het is namelijk een klus voor twee personen. Stay tuned.

4 reacties

Emiel's picture
Emiel (niet geverifieerd)
Ziet er goed uit Willy! Jij

Ziet er goed uit Willy!
Jij bent toch van het taalgebruik? Je schrijft: '...instantie wou ik vouwgordijnen....'
Wou is niet goed ABN. Het is wilde! Wou niet niet fout, maar wilde is beter Wink

XL-Network's picture
XL-Network
Aangepast!

Dank... het is aangepast! Wees trouwens blij dat ik niet 'wauw' schreef Wink

Wim's picture
Wim (niet geverifieerd)
Als we dan toch fouten aan

Als we dan toch fouten aan het verbeteren zijn:

Jij schrijft: "De dame daar gaf me gelijk en zij dat het fout in de folder stond."

Volgens mij zegt die dame iets en dan moet het toch echt "zei" zijn. Wat ook kan is: "zij zei" Wink

XL-Network's picture
XL-Network
Me/mij

Zucht... je hebt gelijk. Ik heb het gewoon een beetje te snel getypt denk ik. Daarnaast is het niet 'gaf me gelijk', maar 'gaf mij gelijk'. Ik zal het nog eens in zijn geheel nalezen en corrigeren.