aug
24

Vrijdagavond na een week hard werken was het tijd om de trein richting Almere te pakken... waarom? Nou, een kleine 2,5 week geleden had iemand het idee geopperd om op een zaterdag een rondje IJsselmeer te fietsen. Aangezien ik dit nog nooit gedaan had (en het me wel leuk leek) heb ik me 'aangemeld'. Nu moest ik alleen nog een slaapplek zien te vinden, want we zouden al vroeg vertrekken. Een medeligger die het rondje ook zou gaan fietsen (Jos Hendriks) heeft mij en nog een andere ligger (Victor Rinia) een slaapplek aangeboden.

Zoals ik dus al zei was ik vrijdagavond na m'n werk richting Almere vertrokken. Ik had een weekend-retour gekocht en een los kaartje voor m'n fiets, ben in de trein gestapt en heb koers gezet in een zuidelijke richting. Aangezien ik graag bij m'n fiets in de buurt blijf ben ik in de balustrade blijven zitten. Meestal zit je daar alleen (tenzij het spitsuur is en de trein vol zit), maar deze keer kwam er vanaf Assen een zwarte man (netjes in pak) bij zitten. Blijkbaar was hij behoorlijk moe, want hij lag half te slapen en te gapen. Tot hij op een gegeven moment een babbeltje begon te maken en hij vroeg wat ik zo doe in de trein. Ik vertelde uiteraard dat ik een stukje ga fietsen etc. en hij was meteen klaarwakker. We hebben zo'n beetje tot Amersfoort (waar ik over moest stappen) gekletst. Hij kwam uit Burundi en studeerde hier in Nederland toerisme (als ik het goed begrepen had). Ook vond hij het moeilijk om met computers te werken (Excel en Access etc.). Leuk gekletst en het dood de tijd een beetje.

Na in totaal 2 keer overstappen, in Amersfoort (zoals gemeld) en in Hilversum kwam ik aan op plek van bestemming... Almere-Buiten. Terwijl ik door de straat reed zag ik vanuit een raam een silhouet en opeens ging er beneden een garagedeur open. En toen ik daar naar binnen keek zag ik het nodige ligfiets geweld. Met andere woorden, ik was bij Jos en Hankie aangekomen. En nadat ik m'n spulletjes van m'n fiets gehaald had en mezelf geïnstalleerd had in de gastenkamer was het tijd om beneden nog even te zitten kletsen (en met de konijnen spelen). Victor was nog niet gearriveerd, maar zou er (volgens het telefoontje van Hankie) over 5 minuten zijn. Die 5 werden er uiteindelijk iets meer, maar we waren compleet (althans het 'Almere gedeelte'). Tijd om te gaan slapen, want de wekker stond ingesteld op een onmenselijke tijd.

GPS tracks: 
Rondje IJsselmeer

1 reactie

Dirk Drost's picture
Dirk Drost (niet geverifieerd)
Mooi verslag

Mooi verslag Wilfred. Leuk om door te mailen, hoef ik zelf het hele verhaal niet te typen. Dat het traplopen "the day after" wat lastig ging klinkt me bekend in de oren. Ging bij mij ook niet helemaal soepel, in mijn geval erg moeie knieën (ik liep als een 80 plusser....). Enige nadeel van de rit is wel dat ik nu met die 400km op 1 dag in mijn hoofd loop Smile
Wel het trainen nog een beetje opvoeren voordat dat gaat gebeuren!