jul
15

Iets minder snel graag

Nadat mijn nieuwe camera (de Contour+) afgelopen week binnengekomen is was het natuurlijk een kwestie van uitproberen en wachten tot er iets voor de camera komt wat het filmen waard was. Het duurde helaas niet al te lang. Want vanochtend onderweg naar mijn werk kwam ik een auto tegen die in de 30 km/u zone goed stevig door reed langs een kruising met een asverlegging. Als hij zou moeten stoppen voor mij of een andere verkeersdeelnemer zou dat vermoedelijk niet gelukt zijn. Automobilisten rijden op dat punt wel vaker te hard, maar deze bestuurder maakt het nog iets bonter.

jul
13

ROAM-voorbereidingen (deel 2)

De volgende voorbereidingen zijn meer van technische aard. Ik had het idee om in de 30 dagen die we nodig hebben om van de west- naar de oostkust te fietsen een time-lapse te maken. Dit houdt in dat je elke zoveel seconden een foto neemt en al deze foto's achter elkaar zet zodat er een versneld filmpje ontstaat (zie onderstaand voorbeeld).

jul
10

Drie eersten

Vandaag was een dag met drie eerste keren. Als eerste heb ik vandaag voor het eerst meegefietst met de jaarlijkse fietstocht van de Fietsersbond afdeling Groningen. Ook nog even wat andere ligfietsers opgetrommeld op het Huneliggerforum. Ik dacht dat we maar met z'n vijven zouden zijn, maar uiteindelijk kwamen er toch negen ligfietsers opdagen. De 'gewone' fietsers waren volgens mij zelfs in de minderheid. Niet dat dat de pret mocht drukken, want ondanks dat het niet zo snel ging was het weer prachtig en zonnig en hebben we zelfs nog een nieuw stukje fietspad verkend.

jul
9

ROAM-voorbereidingen (deel 1)

Nog twee weken en dan is het zover... het grote avontuur in Amerika. Vandaag ben ik naar de stad geweest om wat dingetjes te halen die ik nog niet had of waar ik er meer van wou hebben. Hieronder zie je waar het geld aan uitgegeven is. Gelukkig had ik nog € 110 aan VVV-/cadeaubonnen (gekregen voor mijn verjaardag en met kerst) liggen die ik bij de diverse winkels mooi kon besteden.

jul
6

Kamikaze-meeuw

Tijdens het dagelijkse ritje naar mijn werk kom ik soms rare vogels tegen. Zo ook deze, die blijkbaar het leven niet meer zag zitten.

jul
5

Help mee, plaats een banner!

Om mijn sponsoractie kracht bij te zetten heb ik een collega gevraagd om een aantal banners te maken. Deze banners zijn vrij te plaatsen en ik zou het heel erg waarderen als je deze op je website zou willen plaatsen. Mijn voorkeur heeft het om de banner in de navigatie te plaatsen zodat hij op elke pagina zichtbaar is. Instructies en voorbeelden hoe de banners geplaatst moeten worden vind je verderop in dit bericht.

jul
3

Mijn eerste liefde

We kennen elkaar nu bijna drie jaar, maar het laatste jaar ging het niet zo goed meer tussen ons. Er was geen contact (behalve dan die ene keer voor een uurtje) en zij/hij moest alleen in het schuurtje blijven. Sinds ik mijn Sinner Mango+ heb stond mijn eerste ligfiets, de Nazca Fuego, er onbereden bij.

jun
27

Een weekendje Cycle Vision 2011

Afgelopen weekend ben ik naar FlevOnice in Biddinghuizen afgereisd voor Cycle Vision 2011. Twee jaar geleden ben ik ook al op dit evenement geweest, alleen was het toen helemaal aan de andere kant van Nederland (Tilburg) gehouden.

jun
21

Mijn eigen VPS

Een aantal weken lang heeft mijn website proefgedraaid op mijn eigen VPS en dat ging zonder al te veel grote problemen. Daarom heb ik zojuist mijn website van mijn huidige provider (Antagonist, waar ik trouwens heel tevreden over was) naar een VPS van DirectVPS. De hele migratie duurde nog geen uur. Zoals ik dus al zei... geen al te grote problemen.

jun
19

Suikeroom Willy

Lig je 's ochtends lekker in bed uit te slapen totdat je om 8 uur ineens de ringtone van de Tour de France hoort. Ik neem de telefoon op en het eerste wat ik hoor was: "Goedemorgen oom Wilfred!". Blijkt dat mijn jongste broer vannacht om even voor 3 uur vader is geworden. Vanavond ben ik even bij de kersverse ouders en het kind langsgeweest en het is echt een poepie hoor, goed gezond en alles zit er op en er aan. Hij luistert trouwens naar de naam Joas, wat "De Here heeft gegeven" betekent.

Syndicate content