dec
19

Roeien maar...

... nou ja bijna dan. Vanmiddag is mijn Thys 209 roeifiets afgeleverd door de eigenaresse van Liever Ligfietsen uit Leeuwarden. Ik heb er lang op moeten wachten (bijna een half jaar), maar binnenkort mag 'ie echt mee naar buiten. Tenminste... als de sneeuw en viezigheid een beetje zijn verdwenen. Nu staat hij nog gewoon in de huiskamer op zo'n Tacx Cycletrack Speedbraker T1800.

dec
18

Langzaam, snel en aan de kant gezet

Vanochtend lekker vertrokken richting onze roeiclub om te ergometeren. Er ligt nog steeds ijs in het water dus je moet wat doen om je conditie op peil te houden. En ook tijdens de fietstocht kreeg ik de kans om aan die conditie te werken. Het nieuwe fietspad (genaamd Fietsroute Plus) wat tussen Zuidhorn en Groningen ligt zou toch goed sneeuwvrij moeten zijn vandaag? Maar niets was minder waar. Ze hadden het wel geveegd, maar dat was een paar dagen geleden. Nu ligt er allemaal opgevroren sneeuw en ijs voorzien van fietssporen.

dec
17

Post uit Italië

Gisteravond kreeg ik een mailtje van een Italiaan (Fabio Bianchini) met de volgende tekst: "Ho una bellisima tua foto che ti ho scattato durante una mia vacanza in Olanda. Vorrei inviartela se hai un indirizzo di posta elettronica in cui allegarla come foto.jpg". Aangezien ik geen Italiaans spreek heb ik met behulp van Google Translate de tekst vertaald. En alhoewel het een wazige vertaling opleverde: "Ik heb een mooi en je foto's nam ik tijdens mijn vakantie in Holland.

dec
17

Een beroemdheid

Afgelopen zondag was de wereldberoemde sterrenkundige Ko Meet bij OOG TV voor een bespreking. Hij had namelijk een hele belangrijke ontdekking gedaan en mocht hiervoor mee voor een reis naar de maan. Toevallig waren de leerlingen van de IMC Weekendschool die dag ook aanwezig en ze zouden een journaal maken met Ko in de hoofdrol. De presentatie, een reportage van Ko en een interview met diens chauffeur (Simon) stonden op het programma.

dec
9

Nieuwe telefoon

Zo'n 2,5 jaar geleden heb ik zo'n 10 uur gewacht op de nieuwe Apple iPhone 3G. Maar deze keer heb ik het anders aangepakt, ik ben gewoon naar de winkel gegaan en heb daar een nieuwe telefoon gehaald. Dit keer niet de nieuwe iPhone 4 maar een andere smartphone. Ik wou de 'concurrentie' eens uitproberen, vandaar dat ik een HTC Desire HD gekocht heb.

dec
4

Het wordt kouder

Normaliter zou ik om 11 uur in de boot zitten om te roeien, maar omdat er ijs ligt ging dat niet. Dan maar wat ergometeren, minder leuk... maar je moet je conditie toch wat op peil houden. Eerst 5 a 10 minuten opwarmen en dan 3x een serie van 3 minuten V+15, 2 minuten V+10 en 1 minuut V+5. De V is de gemiddelde 500 meter tijd die ik op m'n test van een kleine twee weken geleden gehaald had, namelijk 2:03.8. De +15 is bijvoorbeeld 15 seconden daarboven.

dec
4

Verkleedpartijtje

Gistermiddag kwamen ze binnen bij ons op het werk... een drietal Pietenpakken. Ik had me samen met twee andere collega's aangemeld om Zwarte Piet te spelen op het Sinterklaasfeest bij ons op het werk. Als eerste het gezicht lichtelijk ingesmeerd met crème om de schmink na afloop wat makkelijker te verwijderen. Alleen was dat niet zo'n goed idee aangezien de schmink van matige kwaliteit was dat het helemaal niet goed dekte. Anyway, na 1,5 uur zat alles er wel op, waren we aangekleed om omgetoverd tot knechten van de goedheiligman.

dec
3

10 jaar

Zoals beloofd zou ik nog laten weten wat dat heugelijk feit is. Nou, afgelopen woensdag (1 december) was ik precies 10 jaar in dienst van theFactor.e. Daarmee hoor ik volgens mij met gemak bij de top 10 van oudste werknemers. 's Ochtends had ik eerst bij de Hema twee zakken met Oud Hollands snoepgoed gehaald daarnaast nog drie rozen voor mijn collega. Nee, niet omdat ik hem zo'n fijne collega is (is hij wel hoor), maar omdat hij en zijn vriendin die dag ook drie jaar samen waren.

nov
25

Laatste werkdag

Sleutel, pasje en pincode ingeleverd. Deur achter me dicht getrokken. Niet meer op en neer naar Leeuwarden reizen. Nee, rustig maar... ik heb nog steeds werk, alleen niet meer in Leeuwarden. Vanaf 1 maart 2010 heeft ons bedrijf ook een vestiging in Leeuwarden waar ik twee dagen per week zat (naast m'n werkzaamheden in Groningen). Na negen maanden heb ik besloten om volledig terug te gaan naar Groningen (waar ik de overige drie dagen zat).

nov
10

Bijbelstudieweekend Esbeek

Afgelopen weekend was er helemaal in het Zuiden van het land een Bijbelstudieweekend. Net als twee jaar geleden ben ik met de ligfiets die kant op gegaan. Alleen waren er wel een paar verschillen met toen. Ten eerste de locatie. Was het tot vorig jaar nog Maasbommel, nu was het Esbeek. Dus de afstand is ook iets langer geworden, van 216 naar 272 kilometer. En uiteraard heb ik nu een ligfiets er bij, dus die werd ook mooi gebruikt voor deze lange tocht.

Syndicate content