feb
20

125-jarig bestaan KGR De Hunze

Onze roeivereniging heeft vandaag zijn 25e lustrum, we bestaan op de kop af 125 jaar. Op 19 februari 1886 werd de vereniging opgericht en nu, 125 jaar later, zijn we met zo'n 400 leden. En dat vraagt natuurlijk om een feestje.

feb
18

Thuisserver / mediacenter

Het plan was om een thuisserver in te richten die tevens als mediacenter dienst doet. Ik had op zolder nog een oude PC staan waarop ik in eerste instantie Ubuntu Server op had gezet om wat mee te experimenteren. Deze optie viel al snel af omdat de computer in de 'idle' stand zo'n 180 watt vraagt. Op jaarbasis zou me dit ongeveer € 350 aan stroom gaan kosten. Voor dat geld kan ik (bijna) een nieuwe zuinigere computer kopen. En dat laatste heb ik dus ook gedaan.

feb
13

Niet snel genoeg

Het was druk de afgelopen twee dagen op onze roeivereniging. De jaarlijkse Gyas-Hunze race werd gehouden en wij zouden met onze ploeg Fier op de zaterdag meedoen met de achtervolgingsrace van 2,8 km door de grachten van Groningen en zondag de sprint van 750 meter.

feb
5

Turbulente dag

In verschillende opzichten was dit een dag om niet snel te vergeten. Ten eerste was Velox Incendia (mijn velomobiel) precies 1 jaar geworden. Ten tweede waaide het goed hard en dat was voor mij ook de eerste keer fietsen met zoveel wind. Als ik de weerberichten moet geloven waaide het zo'n windkracht 5 a 6 bft (50 km/u) met windstoten tot 80 km/u. En als laatste werd ik nog op een onaangename manier verrast, maar daarover later meer.

jan
25

Noordelijke Velomobieltocht 2011

Vorig jaar heb ik hem met een leenfiets gereden, omdat mijn eigen fiets nog niet klaar was, maar dit jaar heb ik hem met m'n eigen fiets gereden. Sterker nog, ik hoefde helemaal niet naar de startplek te fietsen. De tocht startte namelijk vanaf mijn eigen huis. Da's makkelijk, dan hoef je niet zo vroeg op. Alhoewel... je moet wel zorgen dat als de mensen komen alles netjes is en er koffie en thee klaar staat.

jan
21

Opvliegerig mannetje

Je maakt op een dag zoals vandaag wat rare dingen mee. Zo wou ik met m'n auto even de deur uit om wat lunch te halen. Aan de parallelweg bij m'n werk zijn ze al een tijdje bezig met een gasleiding en hierdoor ligt de ene helft van de weg open. Vorig jaar hadden ze daar verkeerslichten staan maar die zijn tot twee keer toe gestolen. Daarom staan er nu gewoon borden om het verkeer te regelen. Zoals gezegd zat ik dus in de auto en reed langs de werkzaamheden over de andere weghelft.

jan
10

Klaar voor de duisternis

Sinds het eerste ritje op m'n roeifiets heb ik nog geen kans gezien om er op te fietsen. Vorige week had ik de hele week 24/7 beheerdienst en hiervoor moet ik een laptop meenemen (niet handig dus). Maar deze week hoeft dat niet meer maar was er nog wel een ander probleem, ik had nog geen koplamp op de fiets zitten en als ik dan naar m'n werk wil fietsen is het 's avonds te donker om zonder licht te fietsen.

jan
2

Heatmap fietstochten (2010)

Een heatmap is een afbeelding waarin gegevens grafisch weergegeven worden door middel van kleurverschillen/-intensiteit. In mijn geval is het een kaart geworden waar al mijn gefietste non-woon-werk kilometers op staan.

dec
31

Oliebollentocht 2010

Dit keer helemaal in het 'verre' Tilburg, maar dat mag de pret niet drukken. Voor mij de eerste keer dat ik meedoe, aangezien ik m'n velomobiel pas sinds februari dit jaar heb. Ik had er een paar dagen voor uitgetrokken. De dag voor de tocht ben ik eerst naar IJsselstein gefietst waar ik bij Maarten S. kon blijven slapen. Om 6 uur ging de wekker en om 20 over 7 uur zat ik in de fiets. Ik maakte me de afgelopen paar dagen wel wat zorgen over de hoeveelheid sneeuw die ik onderweg tegen zou komen en of de fietspaden schoon zouden zijn, maar over het algemeen viel het heel erg mee.

dec
26

Eerste ritje op mijn Rowingbike Thys 209

Afgelopen zondag heb ik mijn nieuwste fiets in ontvangst genomen en gistermiddag heb ik voor het eerst een ritje kunnen maken. Gelukkig waren de wegen voor het grootste deel schoon. Op sommige plekken lag nog wel wat sneeuw, maar voor 99% waren de wegen schoon. De laatste keer dat ik op een roeifiets gefietst heb was zo'n half jaar geleden, maar toch ging het fietsen goed. Alleen het wegkomen en het fietsen op lage snelheid is nog een puntje van aandacht.

Syndicate content