nov
20

Vorige week zaterdagochtend was ik zoals gebruikelijk op weg naar de roeiclub. Bij het punt (uit de onderste twee filmpjes) is het altijd opletten geblazen. De auto kon er nog net voor langs en ik hoefde niet veel in snelheid in te leveren. Gisterochtend was dat wel anders. Deze gast keek helemaal niet en bovendien waren zijn zijramen beslagen waardoor je niets ziet.

Onderstaand persoon was benieuwd of ik zelfmoordneigingen had, omdat ik op de rijbaan in plaats van het fietspad reed (vermoed ik).

17 reacties

Wim's picture
Wim (niet geverifieerd)
"Gewoon niet kijken" heet dat volgens mij.

Bij de eerste twee filmpjes wordt er door de automobilisten volgens mij echt niet gekeken. Het is daar zo te zien heel overzichtelijk. Hieruit blijkt maar weer dat je als fietser altijd zeer alert moet zijn en blijven.

Anoniem's picture
Anoniem (niet geverifieerd)
En bij het derde filmpje

En bij het derde filmpje heeft de automobilist niet eens heel erg ongelijk....

Qeumo's picture
Qeumo (niet geverifieerd)
Hoezo heeft die automobilist niet zo heel erg ongelijk?

Ik kan de opmerking van 'anoniem' niet geheel volgen. Hoezo zou die automobilist niet geheel ongelijk hebben?

Een velomobiel is uitstekend zichtbaar. De snelheid is niet kinderachtig. Misschien doelt meneer op zichzelf; inderdaad, misschien wil de filmmaker zichzelf wel dood als hij zich op de weg baant met zulke figuren..... meer dan dat kan ik er niet van maken.

Net wat er in het filmpje staat: bepaalde fietsen mogen daar komen en gezien de snelheid en zichtbaarheid is er dan ook niets mis mee.

Quemo's picture
Quemo (niet geverifieerd)
typefout

blasted..... m'n eigen naam fout.....

mo's picture
mo (niet geverifieerd)
Die meneer heeft last van je

Die meneer heeft last van je en irriteert zich aan je en wil dat je het liefst snel van de aardbodem verdwijnt, maar het is not-done dat te roepen, dus dan legt hij het maar in jouw mond, namelijk dat jij dood zou willen. Het is natuurlijk intolerantie en inflexibiliteit van hem naar alles dan anders dan de norm is.
ps wat voor een toeter heb je?

XL-Network's picture
XL-Network
Toeter en zo...

Meneer heeft helemaal geen last van me want hij zat heel ver achter mij en ik hield hem helemaal niet op. Daarbij liet hij zelf de mensen achter hem (een beetje) wachten omdat hij niet direct bij het groene licht door reed (groen = verplicht doorrijden indien mogelijk). Blijkbaar is hij gewoon gefrustreerd en kent hij de regel (dat ik op de rijbaan mag rijden) niet. Gewoon een kwestie van 'onbekend maakt onbemind' (of zoiets).

Wat voor model claxon het precies is weet ik niet. Hij is er door Sinner Bikes bij montage ingezet. Vraag hun anders even. Velomobiel.nl en andere ligfiets-/velomobielbouwers kennen het vast ook wel.

mo's picture
mo (niet geverifieerd)
haha nee hij heeft fysiek

haha nee hij heeft fysiek geen last van je maar in zn hoofd Smile

H@rry's picture
H@rry (niet geverifieerd)
toeter

De toeter is afkomstig van Louis.de Eigenlijk niet de standaard toeter die SinnerBikes monteert maar we hadden 'm "toevallig" liggen. Het benodigde gat in de body is net zo groot als voor de standaard scooter claxon.

Anoniem's picture
Anoniem (niet geverifieerd)
Dank ik ga eens kijken!

Dank ik ga eens kijken!

Quemo's picture
Quemo (niet geverifieerd)
Toeter

De toeter van XL-network klinkt hetzelfde als de mijne. Het is een module die ik bij diverse alarmen heb gezien.
De mijne zat bij mijn motor-alarm van Spy-Europe. Maar ik heb hem ook gezien bij een motor-alarm van een duits merk en de module zelf heb ik her en der ook op internet gezien.

mo's picture
mo (niet geverifieerd)
Is het een losse of "vaste "

Is het een losse of "vaste " toeter, zit hij in de velomobiel aangesloten op een batterij?

XL-Network's picture
XL-Network
De toeter

Hij zit vastgemonteerd in de neus van de velomobiel in plaats van de normale claxon. Ik kan 'm dus ook gewoon bedienen zoals altijd, het drukknopje op het stuur.

Francis's picture
Francis (niet geverifieerd)
ik had vorige week een stel

ik had vorige week een stel agenten wat suggereerde dat ik suisidaal zou zijn door op de transformatorweg te rijden (55+ met een geldende snelheidslimiet van 50 en buiten de politie auto niemand op de weg....).
ze begonnen zelfs te dreigen met het uitschrijven van een artikel 5 als ze mij nogmaals daar zouden zien rijden! ik zou zeggen; bring it on, ik sta in mijn recht. volgens de agenten zou mijn LED achterlichtje te klein zijn om goed zichtbaar te zijn, heeft iemand wel eens in zo'n lampje gekeken? ook haalde ze het ongeval van Buddy noge even aan wat daar in de buurt was.
zo jammer dat sommige mensen totaal niet weten waar ze het over hebben.... maar goed, we fietsen lekker verder en nemen dit soort non discussies maar voor lief....

Groeten,
Francis

Hans Vosgezang's picture
Hans Vosgezang (niet geverifieerd)
Fiets/motorfiets

Als je op 2 wielen rijdt ben je het meeste kwetsbaar. Tip! Kreeg ik van mijn zus.. je hebt wel eens van die idiote automobilisten die heel erg dicht achter je zitten, maar inderdaad ook van die idioten die zitten te slapen. Oplossing: Een paar kiezelstenen in je zak zodat je ze respectievelijk over je schouder kunt gooien, of naar zo'n malloot die niet uit zijn doppen kijkt. Een ster in hun raam is lang niet zo erg als dat jij plat bent, en ze je van het asfalt moeten steken met een plamuurmes. Je zult zeker de eerste niet zijn Sad

XL-Network's picture
XL-Network
Goed idee!

Een goed idee! Maar ik zou het denk ik bij een waterpistool houden met daarin bijvoorbeeld siroop of iets dergelijks. Ik heb geen zin om opzettelijk dingen te beschadigen. Siroop was je er wel weer af en plakt zo lekker op de voorruit. Je zou eventueel ook zeepsop of zo kunnen gebruiken. Als het maar niet-schadelijke hinder oplevert.

Hans Vosgezang's picture
Hans Vosgezang (niet geverifieerd)
siroop of...

Wat dan beter werkt is olie, omdat automobilisten er de schurft aan hebben als hun ruiten vettig zijn.. Wat ook goed werkt zijn eieren.. vooral als dat er niet te snel wordt afgewassen ziet het er erg bléééh uit.

Ja en een motorfiets of een fiets maakt toch nog wel wat verschil.. als je 130 rijdt op de snelweg en je wordt dan nog opzettelijk opgeduwd door een auto dan is een baksteen eigenlijk nog beter. Jij hebt wat dat betreft toch nog iets van een huisje om je heen.

Quemo's picture
Quemo (niet geverifieerd)
Siroop of?....

ik zou behalve steentjes toch ook uitkijken met siroop en olie. Dat soort substanties kunnen na aanzetten van de ruitenwisser nogal eens vervelend slecht zicht opleveren met bijbehorend gevaar. Zeepsop is denk ik nog wel het minst gevaarlijk maar nog altijd effectief.

Rijd op de snelweg met een bumperklever achter je en ze willen best afstand nemen als je even je je voorruiten schoonmaakt. Moeten ze weer zelf gaan sproeien en hun ruitenwissers aanzetten. Daarmee willen ze ook wel eens meer afstand houden. Levert geen schade op en ook (als het goed is in ieder geval) geen gevaar. Mogelijk wel irritatie want dat je het bewust doet valt met een auto niet zo op maar zodra je met je supersoaker aan de gang gaat vanaf/vanuit je fiets, dan wordt het toch een ander verhaal Laughing out loud