jan
22

Vandaag was het typisch velomobielweer. Wind en regen. Dit is de derde keer dat ik mee fietste. In 2010 had ik een geleende fiets en vorig jaar was het vertrekpunt bij mij thuis. Dit jaar was het vertrekpunt in Ravenswoud, zo'n 40 kilometer fietsen. Na een kopje thee en wat lekkers stapten we met z'n 27-en in onze fietsen en vertrokken richting Marum. Daar zouden we bij Akkie en Willem lekkere groenten- of mosterdsoep krijgen. Heerlijk!

Ik zou vanaf Marum rechtstreeks naar huis toe fietsen omdat ik 's avonds nog een etentje en een bowling heb. Georg zou een stuk met me meefietsen, maar toen ik er achter dat mijn linker band lek was moest ik alleen naar huis fietsen. Nou ja... geef niets. Toch een leuke (korte) tocht gehad en een paar oude bekenden weer eens gezien en gesproken.

Noordelijke Velomobieltocht 2012 - file op het fietspad

Noordelijke Velomobieltocht 2012 - lunchstop

Wist je trouwens dat je, als je een beetje doorwerkt, een lekke band binnen vijf minuten vervangen hebt? Dat is vele malen sneller dan vele tweewielers. Dit komt mede doordat alle wielen van een velomobiel (die van mij in ieder geval) enkelzijdig opgehangen zijn. Je trekt de band er zo af. Ik heb er vanmiddag iets langer dan zes minuten over gedaan, maar dat komt omdat ik geen zin had om me te haasten. En hoe dat er uit ziet? Nou, zo dus.

Update 23-01-2012: Een van de aanwezigen heeft een filmpje gemaakt van de start. Hier zie je alle velomobielen nog eens langskomen.