aug
28

Een natte nacht

Vannacht heeft het stevig geregend en behoorlijk gewaaid. De wind was niet zo'n probleem omdat mijn tent stevig genoeg is. Alleen de regen was een probleem omdat ik geen grondzijl onder mijn tent had en water door kieren en gaten naar binnen kwam. Alles aan de binnenkant van de tent was nat. Het slaapmatje, de slaapzak, mijn jas en ikzelf waren allemaal doorweekt. Straks maar even een wasje met alle natte spullen draaien. Nu maar hopen dat het de aankomende dagen lekker droog blijft.

aug
28

Storm op komst

Vanochtend lekker uitgeslapen en in het cafe op de camping een ontbijtje gehad. Twee pancakes met syrup, een cinnamon roll en een bakje thee. Daarna nog even een wasje gedraaid en alles in de droger gegooid. Het was al dagen lang niet gewassen en na een uurtje wassen en drogen was alles weer lekker schoon en vrij van allerlei vreemde geurtjes. Nog even in het zwembad gesprongen om prinsheerlijk als enige een paar baantjes te trekken. Als afsluiter nog even in de hot tub gegaan om te ontspannen. Nog wat blogberichten geschreven en online gezet.

aug
27

Dag 30: Fietsen inleveren

Gisteren was ik voor het ontbijt even een half uurtje heen- en weergelopen naar de Starbucks om thee en een broodje te halen. Vanochtend had Bert het idee om naar het restaurant te gaan wat vlakbij op campus lag. Daar schep je maar gewoon op wat je wil hebben en er wordt betaald op basis van gewicht. Ook hadden ze er, in tegenstelling tot het hotel, gratis WiFi en kon ik even weer wat up-to-date raken.

aug
27

Dag 29: Roll over Washington

Vanochtend hadden we een riders meeting om de Roll over Washington en ons bezoek aan de Europese Unie door te spreken. Er werden een tiental ROAM-posters ondertekend door alle rijders die vervolgens als bedankje aan de mensen van het supportteam werden gegeven. Als laatste nog even snel een boel foto's verzameld voor de slideshow van vanavond (bij de EU).

aug
27

Dag 28: Hancock-Washington

Vanochtend toen ik wakker werd stond er een taart op de picknicktafel en was mijn fiets versierd met ballonnen. Vandaag, de dag dat we in Washington aankomen, was tevens mijn verjaardag. Gisteravond hadden we ook van Steve, een velomobieldealer, een grote bak met gekoeld bier gekregen. Steve had ook een Go-One Evolution meegenomen en zou de laatste dag met ons meefietsen. Na zo'n 10 kilometer hadden we met de hele groep een korte pauze en zagen we dat zijn banden wel heel zacht waren. Bleek dat hij nog nooit eerder in de fiets gereden heeft en de banden op maar 2 bar stonden.

aug
27

Dag 27: Patton-Hancock

Het landschap is de afgelopen dagen wat meer heuvelachtiger geworden. Vandaag en gisteren was dat heel erg het geval en er moest stevig geklommen worden. Vlak na vertrek hoorde ik een tikkend geluid met een regelmaat van elke zes omwentelingen. Gestopt en de ketting nagekeken en ja hoor… er was een schakeltje aan een kant los. Mijn reparatiesetje heb ik vermoedelijk nog in Portland liggen, maar gelukkig fietste Harry achter mij en hij had een kettingpons bij zich. Twee schakeltjes verwijderd en verder gereden.

aug
27

Dag 26: Knox-Patton

Nadat ik gisterenavond zes blogberichten online gezet had heb ik nog eventjes naar de sterren gekeken. Het was een superheldere nacht en er was weinig lichtvervuiling van omliggende steden. Betekend ook dat het vannacht koud was (koudste nacht tot nu toe, maar vanavond beloofd ook koud te worden). Geen probleem ik heb een slaapzak die lekker warm is. Vannacht heb ik hem voor het eerst ook helemaal dicht moeten ritsen. De andere nachten was het warm genoeg om er half in te kruipen.

aug
22

Dag 25: Streetsboro-Knox

Vanochtend heeft het tijdens het ontbijt heel eventjes licht geregend. Gelukkig zaten we in een soort van schuurtje lekker droog. Tijdens het fietsen bleef het de hele dag droog behalve dan een half uurtje in de ochtend. Schuimdeksel geplaatst en lekker in mijn blote bast gefietst. Nadat het gestopt heeft met regenen en de zon een beetje begon te schijnen leek het net of het wegdek in de brand stond, zo'n mooie deken van rook lag er op.

aug
22

Dag 24: Shelby-Streetsboro

Omdat ik gisteren niet de kans had om mijn spullen op te laden was mijn telefoon leeggeraakt. Hierdoor had ik me verslapen en werd pas om 5:50 uur wakker. Toch nog redelijk op tijd. Na 48,5 kilometer gefietst te hebben merkte ik tijdens een stopje dat mijn achterband er wat leeg uitzag. Bleek dat er nog maar 1 a 1,5 bar in zat. Opgepompt tot 5,5 bar en toen ging het een stuk beter.

aug
22

Dag 23: Fort Wayne-Shelby

Doordat we gisteren een uur erbij kregen moesten we er vandaag een uurtje eerder af. Dus met mijn slaperige kop alles in het donker ingepakt, gegeten en vertrokken. Samen met Harry, want hij had problemen met het laden van de track op zijn Garmin Edge 800 dus was ik zijn navigator voor vandaag.

Syndicate content