okt
12

Mijn bijdrage aan Cycle Video Day 2011

Afgelopen maandag was het Cycle Video Day en was het de bedoeling om een filmpje te maken van je dagelijkse rit. Hieronder het resultaat. Ik had er voor gekozen om een soort van commentaar bij de diverse situaties te leveren. Een goede keuze want tot nu toe ben ik de enige die dat gedaan heeft. Mocht je nog meer video's van andere mensen zien, kijk dan op het overzicht van alle deelnemers.

okt
9

Weer sneller!

Ja hoor... ik heb het 'm weer geflikt. Vorig jaar was ik al sneller dan drie jaar geleden (heb ik 2009 niet meegedaan vanwege een blessure) en dit jaar heb ik mijn tijd met zo'n 38 seconden verbeterd. De 4 mijl van Groningen heb ik gelopen in een tijd van 26:47.4 en daarmee behoor ik tot de top 4,39% van alle lopers. Best goed dus. En dat met maar drie keer trainen. Okay... toegegeven, mijn basisconditie door het roeien en fietsen (ahum, 5200 kilometers in Amerika) heeft vast ook meegeholpen. Maar toch, ik ben trots op mezelf. Ook vanavond heb ik geen last van spier- of andere pijntjes.

okt
8

ROAM-foto's en meer...

Het heeft eventjes geduurd maar de foto's van Roll over America zijn allemaal uitgezocht en geüpload. Het waren er nogal wat dus moest ik een (kleine) selectie maken. Ook heb ik nog meer als een terabyte aan filmmateriaal, maar voordat dat allemaal uitgezocht en gemonteerd is zijn we de kerst wel gepasseerd denk ik. Wink

Daarnaast heb ik nog een heleboel foto's van mijn twee weken in Washington, DC en New York, NY.

okt
8

Weer in de boot

Na drie maanden niet te hebben geroeid in verband met mijn avontuur in Amerika zat ik vandaag weer eens in de boot te roeien (sturen en coachen had ik wel al eerder gedaan). Er waren maar twee van mijn ploeggenoten dus in een 4+ (of zelfs een 8+), dat werd 'm niet. Vandaar dat we lekker ouderwets in een C2+ zijn gegaan. Je weet wel, zo'n wat bredere boot met houten handles en Macon bladen. Afgezien daarvan ging het best goed hoor.

okt
7

ROAM-interviews vanuit Fort Wayne

Zojuist kreeg ik via Twitter het bericht dat er een nieuwe ROAM-video online stond, wat wel vaker gebeurt trouwens. Maar deze keer was het een 28 minuten durende video met interviews met rijders. Erg leuk om alle verhalen van anderen, en mijzelf, terug te horen.

okt
5

Doe mee met Cycle Video Day

Toen ik vanochtend wakker was zag ik dat YouTube gebruiker gaz545 weer een nieuw filmpje had. Tijdens de 13 weken dat hij niet kon fietsen omdat hij een gebroken sleutelbeen had kwam hij op het idee om een fiets-video-dag te houden. Het idee was van Magnatom.

okt
4

Herfsttreffen XII

Afgelopen vrijdag ben ik afgereisd naar camping De Woensberg in Huizen. Deze keer ben ik alleen niet heen gefietst maar heb ik de trein genomen omdat ik geen vrij kon krijgen van mijn werk. Rond 20 uur stapte ik uit de trein in Hilversum en heb ik mijn weg gezocht richting de camping. Het was donker maar mijn Busch & Muller Ixon IQ Speed verlichtte de weg prima en de camping was na maar een keer fout te zijn gefietst gevonden.

sep
27

Trainen voor de 4 mijl van Groningen

Een beetje laat maar dan toch. Ik ben vorige week begonnen met het trainen voor de 4 mijl van Groningen, een wedstrijd waar ik elk jaar aan meedoe. Vorig jaar had ik tegen alle verwachtingen in een supertijd van 27:25.3 neergezet. Dat moet dit jaar natuurlijk wel verbeterd worden. Maar veel trainen kwam is er niet van gekomen. Zoals gezegd dus vorige week en ook vandaag gelopen. Zes intervallen van elk twee minuten lopen en een minuut rust. Ging eigenlijk prima.

sep
27

Rondjes fietsen

Afgelopen zondag was er weer de jaarlijkse ligfietswedstrijd in Groningen, de Ems-Dollard cup: Groningen-Rutenbrock. Twee jaar geleden ben ik ook wezen kijken, maar heb niet meegedaan vanwege een achillespeesblessure. Dit jaar was dat anders. De dag ervoor had ik mijn fiets weer opgehaald die zo'n vier weken op zee geweest is. Ik had dezelfde tijd niet gefietst, dus ik was benieuwd wat mijn conditie zou doen. Ik had verwacht ergens in het midden uit te komen, maar helaas was dat niet het geval... ik eindigde meer in de laatste 30%.

sep
24

Onze ROAM-fietsen zijn er weer

Vorige week zaterdag waren de ROAM-fietsen per schip binnengekomen in de Bremerhafen en vandaag konden we ze eindelijk na vier weken (voor mij maar twee omdat ik nog twee weken in Amerika zat voor vakantie) ophalen. Na het uitpakken, wat vrij snel ging, was het tijd voor de BBQ, gezellig nakletsen en alvast nadenken over de volgende tocht.

Syndicate content