jul
13

Kort

xln.me-logo

Je kent ze wel, die URL-afkorters zoals bit.ly, tinyurl.com, goo.gl et cetera. Vanaf gisteravond laat is er nu eentje bijgekomen met de toepasselijke naam: xln.me. Dit staat voor 'XL-Network mij' oftewel 'maak mij XL-Network'. Alleen is deze dienst niet publiekelijk beschikbaar omdat ik hem gebruik voor mijn eigen sites. Als je mijn blogberichten via Twitter of Facebook leest zul je de berichten vanaf nu dus te zien krijgen als http://xln.me/[code].

jul
9

Review Sinner velomobielkap

Twee weken geleden, tijdens Cycle Vision, heb ik de Sinner velomobielkap in mijn handen gekregen en mocht ik hem zo'n anderhalve week testen (nog vlak voordat ik mijn fiets heb verkocht). Bij deze ga ik een poging doen om mijn persoonlijke mening hier over te geven. Gedeeltelijk zal dit over een velomobielkap in het algemeen zijn en soms over de kap van Sinner zelf. Daarnaast heb je nog een race-/toerkap van velomobielonderdelen.nl. Deze heb ik niet kunnen testen.

Sinner velomobielkap (op Velox Incendia)

jul
8

Fikkie is weg!

Gistermiddag was het zover, ik moest afscheid nemen van Fikkie (de bijnaam van mijn vlammende velomobiel genaamd Velox Incendia). Gelukkig gaat hij naar een bekende omgeving. De nieuwe eigenaar (Fred de G.) komt uit de buurt van Nordhorn in Duitsland (ik woon in Noordhorn) en zit ook in de ICT. Daarnaast komen onze namen ook overeen en hebben we allebei iets 'raars' met ons oog (ik ben een beetje scheel Wink). Hij zal zich dus wel thuisvoelen bij z'n nieuwe baasje.

jul
6

Operatie geslaagd

Nadat afgelopen woensdag mijn fiets onder het mes ging kon ik hem gisteren aan het einde van de dag weer ophalen. Helaas heeft het wel zo'n drie uur gekost om het probleem op te sporen. Uiteindelijk was het LED-lampje linksachter defect en zat er een kabelbreuk voor in de fiets waardoor beide lampjes zeer zwak brandde. Het kost wat, maar dan is het ook weer klaar. Ook is het zoemertje van de richtingaanwijzer even iets beter vastgezet en is de originele fietscomputer weer teruggezet. Waarom?

jul
5

Nederlands?

Sinds dat ik voor mijn website ook een .nl-domein heb en ik op xl-network.com alleen maar Engelse inhoud toon, lezen mijn bezoekers vaak alleen de Engelse versie van een blogbericht. Nu is dat niet zo'n probleem, maar vaak wordt daar ook in het Nederlands op gereageerd, wat voor de Engels-lezende bezoekers problematisch wordt. Als je in de rechterkant van de site op de knop 'Nederlands' klikt krijg je dezelfde pagina, maar dan via xl-network.nl en in het Nederlands. Handig om te weten toch?

jul
4

De operatietafel

Zoals ik in mijn blogpost over Cycle Vision al meldde functioneerde mijn linker richtingaanwijzer al een tijdje niet meer goed. De voorste brandde heel erg zacht terwijl de achterste helemaal niets meer deed. Daarom had ik vandaag een afspraak gemaakt met Felix, de electonica-man van Sinner Bikes. Van mijn werk een paar uurtjes vrij genomen en rond 15 uur was ik in de werkplaats. Fiets op z'n kant op de 'operatietafel' en speuren waar het probleem zit.

jul
3

18 km roeien voor een biertje

Zoals elke dinsdagavond was het ook vanavond tijd om een lekker stukje te gaan roeien in de 8+. Het water was zo glad als een spiegel en er stond totaal geen wind. Ideaal roeiweer dus!

jul
1

Verstoord

Omdat ik me afgelopen vrijdag afvroeg wie mijn bezoekers zijn wil ik de komende tijd over meer onderwerpen, anders dan ligfietsen, bloggen. Daarbij realiseer ik me ook dat dit meer werk met zich mee zal brengen. Anders de stukjes maar superkort en bondig houden. Dat is voor de lezer ook interessant. En mocht die toch meer willen weten, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om een reactie achter te laten. Okay, terug naar het onderwerp: Verstoord (oftewel Haywire).

jun
29

Wie zijn mijn bezoekers?

Omdat ik altijd benieuwd ben wie mijn bezoekers zijn hou ik met behulp van Google Analytics statistieken bij. Hierin kun je onder andere per uur/dag/week/maand zien hoeveel bezoekers er komen, waar ze vandaan komen, welke pagina's populair zijn en meer van dat soort dingen.

jun
27

Cycle Vision 2012 en andere nieuwtjes

Woensdag was een lange werkdag omdat ik de trein van even voor 7 uur nam richting het AMC in Amsterdam. Ik had daar om 10 uur een afspraak voor mijn werk (nee, gelukkig geen enge ziekte). De werkzaamheden gingen goed, alleen ging ik pas om half 5 naar huis en was ik om even na 20 uur weer thuis. Een lange dag dus. Mede daardoor kon ik afgelopen vrijdag wat eerder weg van mijn werk. Op weg naar Cycle Vision in Lelystad.

Syndicate content