jul
8

Gistermiddag was het zover, ik moest afscheid nemen van Fikkie (de bijnaam van mijn vlammende velomobiel genaamd Velox Incendia). Gelukkig gaat hij naar een bekende omgeving. De nieuwe eigenaar (Fred de G.) komt uit de buurt van Nordhorn in Duitsland (ik woon in Noordhorn) en zit ook in de ICT. Daarnaast komen onze namen ook overeen en hebben we allebei iets 'raars' met ons oog (ik ben een beetje scheel Wink). Hij zal zich dus wel thuisvoelen bij z'n nieuwe baasje.

We hadden gisteren rond drie uur bij Sinner Bikes in Groningen afgesproken. Normaliter roeien we tot ongeveer half twee, dus had ik nog tijd genoeg om een kopje thee op het terras te drinken en wat te eten. Zo tegen half drie was ik op plek van bestemming en zat Arjen heerlijk buiten in de schaduw een kopje koffie te drinken. Ik kwam er naast zitten op een van de uitgestalde Sinner Comfort fietsen (zit lekker trouwens) en niet veel later kwam er een Duitse auto met aanhanger aanrijden en stapten er een man, vrouw en twee kleine kinderen uit. Het was Fred.

Na de kennismaking en de rondleiding om en in de fiets is hij er maar eens in gaan zitten. Ja, dat stoeltje mag wel wat lager en naar voren en de pedalen ook. Het stoeltje was niet zo'n probleem en het naar voren zetten van de ketting ook niet, maar het aanpassen van de lengte van de ketting bleek toch wat meer werk. Eerst maar eens zes schakeltjes er bij. Hmmm, da's te lang. Dan maar weer twee schakeltjes er uit. Je wordt zo nog eens handig met een kettingpons. Daarna ging het goed, maar bleef de retourketting een beetje hangen in de derailleur. He, wacht... dat heb ik een keer eerder gehad tijdens mijn ritje naar Giessen (Duitsland) in 2010. De ketting bleef achter het nokje van de kooi van de derailleur hangen. Harry zat in de fiets om het probleem te verhelpen en offerde zijn schone vingers op om de ketting weer terug te wippen. En nadat ook ik mijn handen schoon gemaakt had (ik leek wel een neger) werd de fiets op een karretje geladen voor transport richting Duitsland. Als laatste, niet geheel onbelangrijk, werd het geld via de mobiele App van de Rabobank overgemaakt en de koopakte getekend. Ik was hem na 2,5 uur knutselen nu toch echt 'kwijt'. Nou ja... Fred leek mij heel enthousiast en hij zal ook vast veel plezier beleven op de 2x70 kilometer woon-werk-rit. Ook zal hij vast wel eens op een treffen komen, dus ik hoef de fiets niet helemaal te missen.

Fred, zorg goed voor Fikkie zoals hij de eerste 21.330 kilometer voor mij gezorgd heeft. Veel rijplezier toegewenst en we zien elkaar vast nog wel eens weer bij een treffen. En nog bedankt dat je me thuis heb gebracht.

Sinner Mango+ met de nieuwe eigenaar

1 reactie

Fred's picture
Fred (niet geverifieerd)
Normaal

Doe toch eens normaal man!

Een inmiddels welbekende zin uit (....) Wink

Wilfred heeft mij zeer goed geholpen bij het op maat maken van 'Fikkie', zoals hij al schreef het aanpassen van de stoel, pedalen en het rottigste werk, de ketting.

Wij kwamen rond 14.40 aan bij Sinnerbikes @ Groningen en Wilfred en 2 mannen (wist hun namen toen nog niet) zaten lekker aan een bakkie koffie/thee. Eerst maar eens de auto geparkeerd en kennis gemaakt met 'the guys'. Verliep heel aangenaam, er heerste een leuke en ongedwongen sfeer. Je kan echt merken dat het 'help elkaar met de hobby' is.

Wilfred heeft veel tijd besteed aan het aanpassen van zijn bike, daarvoor alle lof! Wat het geheel zo leuk maakte, daar waar een monteur alles in een werk overal oid. doet, had Wilfred zijn... jawel wielren kleding aan! Smeer of geen smeer, maakte hem (op het 1e oog) niets uit. Velox zou en moest goed afgeleverd worden, of zoals hij het zelf zegt "je moet goed zijn voor je klanten".

Ik vroeg hem tussen de werkzaamheden door hoe hij eigenlijk thuis zou geraken... het antwoord kwam heel prompt "als je me effe naar het station brengt, dan pak ik de trein, 10 mins ongeveer en dan uitstappen en 20 mins lopen ......... lopen zegt 'ie!!!!!
Nuja, tuurlijk hebben wij, nadat we Fikkie op de kar gehesen hebben, Wilfred in de auto gesommeerd... lijkt mij namelijk heel gewoon, iemand die je helpt, help je terug!

Sommige mensen weten goederen en hun verkoper echter niet op waarde te schatten (..) Wink Erg sneu allemaal!! Van Wilfred kan je rustig wat kopen, kudo's!

Ik heb vandaag tussen de buien door Fikkie eens lekker in bad gedaan, de werkplek wat ingericht (computer e.d. gemonteerd, reservebanden in de kofferbak gegooid, hem kennis laten maken met zijn eigen privé garage, dochterlief heeft zijn buik eens gewassen (papa, dat ding is vies! Die moet schoon...! Ik ga die voor jou schoonmaken!!!) Tja, breng daar maar eens wat tegenin Wink Eerlijk: hij glimt weer als een zonnetje.

Binnenkort zet ik nog wat foto's online hier.

grtz,
Fred

(ohja... 1977.. ook hetzelfde Wink )