nov
14

Stadje Rond 2011

Afgelopen zondag was het weer zo ver... rondjes roeien door de grachten van Groningen. Ik wou 'm zelf nog wel gaan roeien, maar doordat ik niet genoeg mensen bij elkaar kon krijgen ging dat feest dus niet door. Wel heb ik mogen sturen en dat was een mooie tweede. Het is namelijk geen mooi recht parcours, maar het zijn allemaal smalle doorgangen en bochtjes waarbij de stuur minstens net zo'n uitdaging heeft als de roeiers. Hieronder zie je hoe mijn dames en heren, die al redelijk op leeftijd waren, toch nog goed hun best hebben gedaan.

nov
6

Nieuwe website

Na vijf jaar werd het wel eens tijd om de website van mijn Bijbelstudiegroep te vervangen / verhuizen. Dit had onder andere te maken met het feit dat we 'maar' 3 GB aan opslagruimte kregen bij onze oude provider, Antagonist. Omdat we elke twee weken een audio-opname van rond de 40 MB plaatsen bereik je naar een paar jaar een punt waarop de beschikbaar gestelde schijfruimte niet meer toereikend is.

okt
29

Verrassing

Na een lange dag van sturen, roeien, wachten en nog eens sturen ging ik vanavond rond 19 uur met de velomobiel naar huis. De fiets had er zin in want snelheden tegen (en soms over) de 40 km/u werden regelmatig gehaald. Maar eerst moest ik nog even zorgen dat ik de stad uit kwam. Langs de Paterswoldseweg ligt een vrijliggend fietspad met tussen de hoofdrijbaan en dat fietspad geparkeerde auto's. Een situatie waar ik niet van hou en waar je verrekte goed uit moet kijken naar afslaande automobilisten.

okt
28

Naar de Drive-In

Deze week kreeg ik van een mede-theatersporter een mailtje dat ze bij de oude suikerfabriek in Groningen dit weekend een groot scherm hadden geplaatst en dat ze twee films gingen tonen. Op vrijdagavond (vanavond dus) hebben ze Drive laten zien en zaterdagavond was Grease aan de beurt. Aangezien het niet echt leuk is om een film alleen te kijken heb ik gevraagd of er iemand mee wou en dat lukte.

okt
27

1700 euro voor Villa Joep

Voor Roll over America heb ik een aantal sponsoren gezocht die mij wouden sponsoren voor een aantal cent per kilometer. Niet voor mezelf, maar voor Villa Joep die de strijd aangaat met Neuroblastoomkanker. Uiteindelijk heeft dat het fantastische bedrag van 1700 euro opgeleverd en een tijdje geleden heb ik een kopje koffie / thee gedronken met Jeanine, Regiomanager Noord van Villa Joep.

okt
23

Valsspelend naar 55 km/u

Ik was gisteren zo in mijn nopjes van het geluid die de fiets nu maakt (of eigenlijk niet maakt) dat ik helemaal vergeten ben om hetvolgende te melden. Bij vertrek bij Sinner Bikes vroeg Arjen of ik wel eens in een elektrisch ondersteunde Mango had gereden. Nou nee, dus dit was een mooie gelegenheid. De fiets stond nog mooi op lengte dus kon ik er zo in wegfietsen. Arjen had de trapondersteuning, die bij de trappers zat, op de maximale sportieve stand gezet. Eerste aanzet gemaakt op de pedalen en ik schiet vooruit. Okay... da's even wennen dus. Maar het is wel gaaf hoor.

okt
22

Stilte graag

Omdat eerder deze week een van de aanhechtingen van de klittenbandjes van mijn schuimdeksel was losgegaan besloot ik om na mijn wekelijkse roeiouting even langs Sinner Bikes te rijden om een nieuw pennetje te laten monteren. Klusje van niets en vanwege de goede service hoefde ik ook niets te betalen. Daarnaast was ik nog even op zoek naar iets wat ik tussen mijn koplamp en de body van mijn fiets kon steken. Als ik op oneffen wegdek, klinkers in het bijzonder, rij dan maakt het een pokken herrie omdat de lamp dan tegen de body trilt. Dus zocht ik iets om er tussen te stoppen.

okt
22

Spelen in Leeuwarden

Gisteravond zijn we van onze theatersportgroep met een groepje van zes (vier spelers en twee supporters) afgereisd naar Leeuwarden om daar tegen, ik bedoel met, De Noordsterren te spelen. Heerlijk een avondje improvisatie, samenwerking en bovenal... plezier! Ik kan hier nu wel een heel verhaal gaan schrijven over hoe mooi, goed en leuk het allemaal niet was, maar dat ga ik niet doen. Ten eerste kun je het toch niet op papier zetten. En ten tweede, je komt maar gewoon een keer kijken. Dat is veel leuker!

okt
16

De Achtertuin van Groningen en wat onderhoud

Wat is dat nu weer? Heeft Groningen een achtertuin, en onderhoudt ik die? Rustig maar, het gaat om een nieuw TV-programma wat in het voorjaar van 2012 op de regionale buis komt. Ik ben daar gevraagd om mee te helpen met het meedenken over de sketches en het neerzetten van een typetje. Zaterdagmiddag was dus een soort van 'auditie' waarbij we met een groepje wat dingen op een bank geprobeerd hebben (nee, niet te veel over nadenken).

okt
12

Zie hem eens rennen!

Ik had nog beloofd om wat beeldmateriaal van de 4 mijl van Groningen online te zetten. Inmiddels zijn de foto's die halverwege en bij de finish genomen worden op de 4 mijl website gezet en ik heb ze even 'gekopieerd' (kuch). Oh ja... ik ben degene met het zwarte shirt, coole zonnebril en startnummer 2123.

Syndicate content