sep
7

Mijn eerste echte TV-optreden

Het is alweer zo'n vier jaar geleden, maar ik wil hem jullie niet onthouden. Mijn eerste keer op de landelijke televisie. Het was voor het EO-programma LoveMatch waarin een juf of meester op de 'Op goed geluk'-manier één van de drie kandidaten moet kiezen. Leuk om eens meegemaakt te hebben, maar ik zie er wel een beetje als een 'dork' uit nietwaar?

aug
31

Van oost naar zuid

Begin deze maand kreeg ik via Twitter het bericht dat mijn velomobiel, die ik begin juli verkocht had, weer te koop stond. Gelukkig heeft hij nu weer een nieuw baasje. Van Duitsland is hij naar België verhuisd en heeft nu als gelukkig baasje Serge M. Afgelopen zaterdag is de fiets van eigenaar gewisseld en afgelopen week heeft Serge er wat langer in kunnen fietsen. "Een euforisch gevoel", zo schrijft hij.

aug
29

Automatisch muziek downloaden met Headphones

Zo af en toe kijk ik naar Google Analytics om te zien wat er op mijn site gebeurt qua bezoekers. Zo keek ik gisteravond en schrok ik me een hoedje. Er zat een enorme piek in het aantal bezoeken. Normaliter heb ik ergens tussen de 40 en 120 bezoeken per dag (afhankelijk van of ik net iets nieuws geplaatst heb). Gisteren had ik ineens 1.166 bezoeken, 10 tot 30 keer zoveel als normaal. Na een kleine speurtocht bleek dat het blog 90 Percent of Everything een bericht aangemaakt had wat linkt naar mijn artikel over de Thuisserver / mediacenter. Ik heb hun bericht met interesse gelezen en zag dat zij nog een nieuwe uitbreiding gevonden hadden, Headphones. Gelijk geïnstalleerd en uitgeprobeerd. Bij deze een korte introductie.

xl-network.com - Bezoekerspiek (2012-08-28)

aug
26

Dutch Capitals Tour 2012

Dutch Capitals Tour 2012Vorige week donderdag ben ik na m'n werk richting Zwolle vertrokken om samen met Paulus te helpen met de DCT 2012 (Dutch Captials Tour 2012). Zoals ik eerder wel eens gemeld had leek het me leuk om langere tochten te gaan fietsen. Niet dat deze non-stoptocht van 1425 kilometer hier nu al voor in aanmerking kwam, maar op deze manier kon ik het wel van dichtbij meemaken. Er was namelijk dringend hulp nodig bij de controlepost in Zwolle.

aug
10

Knieproblemen

Nee niet ik, maar de nieuwe eigenaar van mijn velomobiel. Vier dagen geleden geleden kreeg ik via een medeligfietser een Twitterbericht dat Velox Incendia, die ik een maand geleden heb verkocht, weer te koop stond. De dagen erna kwamen via andere kanalen (Twitter, e-mail en de ligfietsmailinglijst) ook verschillende berichten en vragen binnen. Daarom even een korte toelichting.

De nieuwe eigenaar heeft dusdanig last van zijn knieën dat hij heeft besloten om de fiets weer te verkopen. Vandaag ontving ik van hem een uitgebreid bericht waarin hij uitlegt waarom hij moet stoppen en de fiets moet verkopen. Hij schrijft: "Mijn knieën protesteren dermate dat ik helaas heb moeten besluiten om het fietsen te staken... baal er echt van. Maar ja, ik moet nog wel een paar jaar met die dingen doen."

Mocht je alsnog in de fiets geïnteresseerd zijn, dan kun je (zolang hij nog niet verkocht is) terecht op Marktplaats.

aug
9

DNSSEC

DNSSEC verified (xl-network.com)De term DNSSEC staat voor Domain Name System Security Extensions en zorgt er voor dat domeinnamen geverifieerd kunnen worden. In het kort komt het er op neer dat je daadwerkelijk verbinding krijgt met de website die je in je adresbalk invoert. DNS is het laatste systeem op internet wat niet beveiligd is. DNSSEC is een uitbreiding op het bestaande DNS-systeem om het veiliger te maken. Kwaadwillenden kunnen door middel van bijvoorbeeld DNS-spoofing er voor zorgen dat je op een andere website uit komt dan de echte. Dit is vaak een nepsite die lijkt op het origineel. Als je op die nepsite bijvoorbeeld je creditcardgegevens invoert dan heeft de kwaadwillende beschikking over je creditcardgegevens en kan daar vervolgens aankopen mee doen. DNSSEC zorgt er voor dat de gegevens onderweg niet (of zeer moeilijk) gemanipuleerd kunnen worden.

jul
25

Wat is Feestboek?

Feestboek

Feestboek is de naam van een groot feest dat ik op 15 september wil houden ter ere van mijn 35e verjaardag. Vorig jaar was ik bezig met het fietsen van 5000 kilometer in Amerika en was ik niet in staat om mijn verjaardag met jullie in Nederland te vieren. Ik heb daarom nog iets in te halen. Het feest moet daarom dus dubbel zo groot worden! Het is de bedoeling dat als je komt je iemand meeneemt die ik nog niet ken. Op die manier verdubbel je de feestvreugde en leer je tegelijkertijd nieuwe mensen kennen. En omdat Facebook, waar dit thema uit geïnspireerd is, draait om vrienden, contacten en activiteiten had ik het idee om een real-life versie van Facebook te houden. Feestboek dus!

jul
20

Engelse Rechten van de Fietser

Eind vorig jaar hebben we (Walter Hoogerbeets en ikzelf) een website gelanceerd die de Rechten van de Fietser bekend moet maken. Tot op heden was er alleen maar een Nederlandse versie. Daarom is er achter de schermen door diverse mensen hard gewerkt om de rechten ook in het Engels te vertalen. Dit bleek nog niet zo'n makkelijke klus omdat bijvoorbeeld de terminologie voor bijvoorbeeld een fietspad, fietsstrook et cetera voor een buitenlander een andere betekenis heeft dan voor een Nederlander. Maar het is gelukt en vandaag is het toch eindelijk zover, de Engelse versie staat online en het heet Universal Declaration of the Cyclists Rights. Ik zou zeggen, neem een kijkje en laat weten wat je er van vind.

Cyclists Rights (screenshot)

jul
18

Randonneuring

Dutch Capitals Tour 2012Oftewel het fietsen van lange afstanden, ook wel brevetten genoemd. Denk hierbij aan afstanden van 200, 300, 400, 600, 1000, 1200 of zelfs 1400+ kilometer (zoals bijvoorbeeld de Dutch Cities Tour). Allemaal non-stop en zonder ondersteuning. Je bent dus helemaal op jezelf aangewezen. Ook is het geen wedstrijd waarbij het belangrijk is wie er als eerste over de streep komt, het gaat er om dat je binnen een bepaalde tijd de tocht uitgereden hebt. Onderweg help je ook je medefietser als hij het moeilijk heeft. De einduitslagen worden ook niet chronologisch gepubliceerd, maar alfabetisch. Er is dus geen winnaar. Je hebt verschillende afstanden en voor elke afstand staat er een maximum tijd. Hieronder een kort schema van de verschillende afstanden en maximum toegestane tijden. Zoals je ziet betekend het rijden van de langer afstanden dat je twee of zelfs drie nachten door rijd, met weinig tot geen slaap.

jul
16

Nazca Fuego Top-Sport Edition te koop

De fiets is verkocht.

Ga je nu alweer een fiets verkopen? Ja, maar dat heeft ook een goede reden. De Nazca Fuego Top-Sport Edition was mijn allereerste ligfiets die ik een kleine vier jaar geleden gekocht heb. Met deze fiets heb ik diverse avonturen beleefd. Zo hebben we samen onze eerste 218 kilometer lange monstertocht gemaakt, hebben het eerste paastreffen en herfsttreffen bezocht, zijn we een weekje met een zeilboot meegegaan, zijn we in twee dagen naar Duitsland gefietst (en weer terug a totaal 694 kilometer) en hebben we in 1 dag een rondje van 314 kilometer om het IJsselmeer gefietst. Vandaag staat er iets meer als 7.300 kilometer op de teller. En dat is best weinig. De laatste anderhalf jaar heeft de fiets grotendeels in de schuur gestaan. Alleen de laatste paar dagen, sinds ik Velox Incendia heb verkocht, fiets ik er weer wat meer op. Nu wordt hij dus wel even weer gebruikt, maar toch... ik ga hem verkopen. Begrijp me niet verkeerd, het is een hele fijne fiets, maar een velomobiel is gewoonweg zo makkelijk en comfortabel dat deze fiets gewoonweg te weinig aandacht krijgt. En dat is jammer. Daarom wou ik hem verkopen zodat zijn nieuwe baasje / bazin hem weer lekker mee kan nemen voor een ritje en ik ook iemand anders het genot van ligfietsen kan laten ervaren.

Nazca Fuego te koop (linkerkant)

Syndicate content